Anlık Bildirim

Intel Core i5-8250U ile ince dizüstülerde performans sıçraması

Intel’in Coffee Lake mobil işlemci serisi içerisinde yer alan Core i5-8250U modeli özellikle bir önceki nesil mobil işlemcilere göre önemli bir performans artışı sağlıyor.

Intel’in Ryzen fırtınasının önünü alabilmek adına piyasaya sürdüğü Coffee Lake tabanlı işlemciler piyasaya çıktıkça avantajları da belli olmaya başladı. Intel Core i5-8250U mobil işlemci oldukça iddialı.

Intel Core i5-8250U işlemcisi neler sunuyor?

15W seviyesinde ince dizüstü bilgisayarları için tasarlanan 4 çekirdek ve 8 izlek birimli Intel Core i5-8250U işlemcisi, 1.6GHz saat hızında çalışıyor, Turbo ile 3.4GHz seviyesine kadar çıkıyor. İşlemcinin fiyatı 297$ olarak açıklanmıştı.

Gelen benchmark testlerine göre Intel Core i5-8250U işlemcisi bir önceki nesil çift çekirdekli Core i5-7200U işlemcisinden yüze 59 daha iyi performans sergiliyor. 15W sınıfında Intel’in yakaladığı gelişme oldukça etkileyici.

Intel yeni işlemcilerde üreticilere biraz daha esneklik sağladığı için dizüstü modeline göre işlemcinin performansı değişebiliyor. Bu bakımdan yüzde 59 oranı farklı bir cihazda biraz daha düşük çıkabilir.

Farklılıklar bir yana Coffee Lake mobil işlemcilerin performans konusunda çıtayı yükselttiği görülüyor. Zaten tanıtım öncesinde gündeme gelen bilgilerde de özellikle ince dizüstü bilgisayar sınıfında Raven Ridge ve Ryzen işlemcilere karşı üstünlük sağlamak amacında olduğu dile getirilmişti. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22664 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i5-8250u ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim