Anlık Bildirim

Intel geçen yılı rekorlarla kapattı

Intel geçen yılı rekorlarla kapattı

Durgun giden bilgisayar pazarına rağmen satışlarını artırmayı başaran Intel, geçen yılı rekor gelir ile kapatmayı bildi. Pek çok bölümünde artış yaşayan firma bununla birlikte mobil pazarda kan kaybetmeye devam ediyor. 

Mali tablolara göre 2014 yılında Intel bir rekora imza atarak 55.9 milyar dolar gelir elde etti. Net kar ise yüzde 22 artarak 11.7 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın son çeyreğinde de yıl bazında yüzde 6 artış sağlandı.

Gelire en büyük katkı 34.7 milyar dolar ile PC İstemci grubundan geldi. En büyük artışı ise Nesnelerin Interneti grubu yüzde 19 ile yaşadı. Intel'in Quark işlemci ve Edison geliştirici kartı gibi teknolojilerle giyilebilir cihaz pazarına yönelik hamlesi geçen yıl karşılık bulmuş gibi görünüyor. 

Bununla birlikte Mobil ve İletişim bölümünde tam bir yıkım yaşanıyor. Yıllık yüzde 85 gerileyen gelirler 202 milyon olurken, bölümün şimdiye kadar ki kaybının 4 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Firma geçen yıl mobil pazara önemli yatırımlar yapmış ve hatta 64-bitlik Android 4.4 işletim sistemini kendi yongasetleri için ilk geliştiren firma olmuştu. Ancak halen mobil pazara ağırlığını koyamadı.

Intel bu yıl Broadwell tabanlı masaüstü işlemcileri ile birlikte Cherry Trail adıyla mobil sektöre yönelecek. Muhtemelen bu yıl Intel'in mobil pazardaki başarısı mobil bölümün de kaderini belirleyecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1775 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim