Anlık Bildirim

Intel ödül programını Spectre gibi riskleri azaltmak için genişletiyor

Bir konu hakkında topluluk desteği almak her zaman en iyi çözümlerden birisi oluyor. Intel de kritik açıkların önünü kesmek adına bütün güvenlik araştırmacılarına kapısını açtı.

Yılın başlarında patlak veren Meltdown ve Spectre açıkları Intel’i bir hayli terletmiş durumda. Gerek Intel gerekse diğer yazılım firmaları bu açıklara karşı yoğun bir şekilde yama geliştirmeye çalışıyor ancak kötü niyetli hackerlar da boş durmuyor.

Risk çığ gibi büyüyor

Sadece firmaların çabalarıyla çığ gibi büyüyen risklerin önünü alabilmek çok zor. Şimdiden açıkları değerlendirebilecek zararlı yazılımların ortaya çıkmaya başladığı ifade ediliyor. Ayrıca bu açıkları görebilmek derin bir bilgi sahibi olmayı gerektiriyor. Bu noktada Intel araştırmacılardan yardım istiyor.

Intel bunun için hata ödül programını kullanmaya karar verdi. Daha önce davetiye ile araştırmacıları davet eden ve yongalarındaki hataları bulana ödül dağıtan Intel, şimdi tüm güvenlik araştırmacılarına programını açıyor.

31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek ödül programı kapsamında genel bir güvenlik açığı bulanlara 100 bin dolara kadar ödül var. Spectre gibi çekirdek seviyesine kadar inen açıkları bulanlara ise 250 bin dolara kadar ödül vadediliyor.

Firma programın daha da gelişeceğini söylüyor. Bu bakımdan yıl içerisinde risklerin boyutları anlaşıldığında programın da buna göre şekilleneceğini tahmin etmek zor olmaz. Bakalım yeni program riskleri ne kadar azaltacak?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim