Anlık Bildirim

Analiz : ATM cihazlarının yüzde 95'i Windows XP üzerinde çalışıyor

Analiz : ATM cihazlarının yüzde 95'i Windows XP üzerinde çalışıyor

Microsoft'un Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 sürümlerinden Windows 8 sürümlerine geçişi teşvik etmek için farklı çözümler bulmaya çalıştığı bir dönemde ilginç bir analiz yayınlandı.

Bilindiği gibi 8 Nisan itibariyle Windows XP için resmi destek sona erecek. Ancak yapılan bir analize göre dünyada çalışan ATM cihazlarının yüzde 95'i Windows XP üzerinde çalışıyor. Bu da 8 Nisan itibariyle para çekme makinelerinin ciddi bir problem ile karşı karşıya kalacağını gösteriyor. Örneğin bir ATM cihazı hacklerlar tarafından ele geçirilebilir. 

Para çekme makinelerini genelde bankalar işlettiği için burada en büyük görev bankalara düşüyor. Ancak bankalar da ATM cihazlarında eski donanımlar kullanmayı tercih ettiği için Windows 7 işletim sistemine yükseltme bile zorluklara sebep olabiliyor. Bu nedenle bankaların hem yükseltme yapmaları hem de işletim sistemini yenilemeleri gerekiyor.

ATM alanında uzmanlaşmış otoritelerin de görüşü bankaların ATM cihazlarının bileşenlerini yükseltmeleri veya yükseltilmiyorsa da tamamen elden çıkarmaları yönünde. Şimdilik bankaların bu konuda ne tür adımlar attıkları merak konusu.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12803 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, windows xp
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim