Anlık Bildirim

Ataş geri dönüyor! Cortana ofis programlarında da asistanlık yapacak


Office 97,2000 ve 2003 sürümlerinde bize yardımcı olmaya çalışan asistanımız ataş bir bakıma Office 2016 sürümünde geri dönmeye hazırlanıyor ancak bu kez Cortana tabanlı bir yardım hizmeti olarak. Çalışma asistanı olarak çalışacak yeni özellik şimdilik prototip aşamasında fakat mobil ve masaüstü sürümlerde yer alacak gibi gözüküyor.

Aç,düzenle, paylaş gibi komutlarla Office dosyalarında değişiklik yapmamıza izin verileceği iddia edilirken Microsoft dijital asistanı Cortana'dan yardım alacak bu yeniliğin mobil sürümlerde çalışması ilginç gelişmelere gebe olabilir. Zira geçtiğimiz günlerde Android ve iOS platformları için Office uygulamalarının mobil sürümleri kullanıma sunulmuştu, bu yeni çalışma asistanı mobil platformlara getirilirse bir bakıma Cortana da iOS ve Android platformunda kendine yer bulmuş olacak. 
Microsoft'un özellikle son dönemlerdeki diğer platformlara açılımı da bu olasılığın gerçekleşmesini normal kılıyor. Ancak şüphesiz ki Cortana ile birlikte yeni asistan eski windows sürümlerindeki ataştan daha yararlı olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4569 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim