Anlık Bildirim

Çin, resmi kurum bilgisayarlarında Windows 8 kullanımını yasakladı

Çin, resmi kurum bilgisayarlarında Windows 8 kullanımını yasakladı

Microsoft'un emektar Windows XP işletim sistemine olan teknik desteğini sona erdirmesi son kullanıcılardan kurumsal müşterilere kadar halen bu sürüme bel bağlamış pek çok çevreyi etkilemişti. Ancak Çin'den beklenmedik bir tepki geldi.

Ülkeden gelen son bilgilere göre resmi kurum bilgisayarlarında Windows 8 kullanımı yasaklandı. Sebep olarak enerji tasarruflu cihaz kullanım politikası gösterilse de resmi kaynaklar Windows XP'ye olan desteğin kesilmesini sebep olarak gösteriyor.

Ülkede halen masaüstü bilgisayarların yüzde 50'si Windows XP üzerinde çalışırken, bu rakam resmi kurumlarda yüzde 70'e kadar çıkıyor. Çin hükümeti büyük yatırımlarla oluşturdukları Windows XP altyapısının bir anda riskli bir sistem haline gelmesinden oldukça rahatsız. Microsoft'un gelecekte desteğini keseceği bir işletim sistemine de yatırım yapmak istemiyor.

Ülkede Windows 8 kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Microsoft için bu karar adeta şok etkisi yarattı. Firma sıkıntıların giderilmesi adına Çin ile görüşmelere başladı. Aynı zamanda resmi kurumlara Windows 7 işletim sistemini önermeye de devam edecek. Yasağın ne kadar süreceği ise bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
757 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim