Anlık Bildirim

Microsoft Windows 8'in gidişatından memnun değil

Microsoft Windows 8'in gidişatından memnun değil

Yaklaşık iki yıl önce piyasaya çıkmasına rağmen Windows 8 ve Windows 8.1 halen istenen kullanım seviyesine çıkabilmiş değil ve bu da Microsoft'u rahatsız ediyor. Windows ekosistemi genel olarak yüzde 90 kullanım oranına sahip olsa da halen Windows 7, Windows XP gibi eski sürümleri yüksek kullanım oranına sahip. 

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 8/8.1 sürümleri toplamda global olarak yüzde 14 kullanım oranına sahip ve bunun yüzde 30 üzerine çıkması gerekiyor. Microsoft ekosistemin geleceğini Windows 8 ve sonrası olarak belirlemiş. Bu bakımdan yüzde 14 rakamını tüm ekosistemin kullanım oranı olarak görüyor ve buna göre tedbir almak istiyor. 

Microsoft operasyon şefi Kevin Turner, dünya değiştiği için kendileri ve ortakları olarak daha rekabetçi bir anlayış benimsemeleri gerektiğini ifade ederken Windows 8 ürünlerini farklılaştırarak yavaş da olsa yüzde 30 kullanım oranına çıkabileceklerine inanıyor. 

Bilgisayar pazarında Windows işletim sisteminin büyük hakimiyeti olsa da mobil cihaz pazarında oyuncular çok farklı. 2000'li yılların başında elektronik cihaz pazarında Microsoft büyük bir pay sahibiydi. Ancak şu anda mobil cihaz segmentinin etkisiyle hakim oyuncular değişmiş durumda.

Microsoft'un önünde eskisinden daha büyük fırsatlar mevcut. Ancak mevcut işleyişe bakarak bazı konuların yeniden ele alınması gerekiyor. Böylece Microsoft elektronik cihaz pazarında eski payını yeniden ele alabilecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1060 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim