Anlık Bildirim

Windows 8.1 ilk güncellemesinde başlangıç ekranı değişiklikleri ön planda olacak

Windows 8.1 ilk güncellemesinde başlangıç ekranı değişiklikleri ön planda olacak

Microsoft'un geçen Ekim ayında indirmeye sunduğu Windows 8.1 sürümüne bu yıl önemli güncellemeler yapacağı dile getirilirken, ilk test yapısı ile ilgili görseller de gelmeye başladı.

Rusya'dan gelen bilgilere göre Update 1 adındaki güncellemede kullanıcıların bilgisayarı daha kolay kapatması için seçenekler sunulduğu belirtiliyor. Cihazı kapatma ve yeniden başlatma seçenekleri başlangıç ekranında sağ üst kısımda daha fazla ön plana çıkarılırken, yeni bir arama butonunun da ekrana eklendiği ifade ediliyor. Windows 8 sürümlerindeki en çok eleştirilen noktalardan birisi kapatma seçeneklerine kolay erişilemiyor olmasıydı. 

Microsoft, daha önceki Windows sürümlerinde bilgisayarı kapatmak için kaç kere fareye tıklanıyorsa ve fare ne kadar mesafe sürükleniyorsa, Windows 8'deki kapatma seçeneklerinde de aynı kolaylığın olduğunda ısrarcıydı. Görünüşe göre firma bu ısrarından vazgeçiyor.

Ayrıca bir canlı karo üzerine sağ tıklandığında yeniden boyutlandırma, sabitleme ve kaldırma gibi seçenekler içeren menü ortaya çıkıyor. 

Güncellemede arka plandaki yeniliklerden birisi ise RAM ve depolama optimizasyonu. Güncelleme düşük bütçeli tabletler için RAM kullanımını düşürürken, işletim sisteminin gerektirdiği depolama alanında da azaltıma gidiyor. Böylece ucuz Windows tabletlerin Android tabletler ile rekabet gücü artacak.

Windows 8.1 Update 1 güncellemesinin 11 Mart tarihinde yayınlanması bekleniyor. Aynı tarihte Windows 8.1 için pek çok güvenlik güncellemesi de yayınlanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17114 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim