Anlık Bildirim

Windows Lite versiyonunda canlı karolar olmayacak

Microsoft daha çok bulut tabanlı bilgisayarlarda çalışacak Chrome OS tarzında bir işletim sistemi geliştiriyor. Windows Lite adındaki sürüm geçmiş dönemlere atıf yapıyor.

Microsoft’un yıllardır düşük donanımlara özgü ve kısıtlanmış bir işletim sistemi arzusu hiç bitmedi. Surface RT hayal kırıklığının ardından Windows 10 S işletim sistemini piyasaya süren Microsoft, ilgi beklediği gibi olmayınca ücretsiz yükseltme sunarak kullanıcılara değişim şansı vermişti.

Windows Lite neler sunacak?

Bir süredir Microsoft’un yeni bir proje üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Windows Lite olarak kodlanan yeni proje Chrome OS platformuna rakip olarak düşünülüyor. Yani daha çok çevrim içi çalışabilen bilgisayarlarda kullanılacak.

Windows Lite aynı Windows 10 S sürümünde olduğu gibi sadece mağaza üzerinden uygulama indirilebilen bir yapıya sahip olacak. Ayrıca Win32 uygulamalarının da destekleneceği belirtiliyor. Bununla birlikte herhangi bir yükseltme seçeneğinin sunulmayacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan en büyük farklılık ara yüzde olacak. Microsoft’un canlı karo yapısından uzaklaşarak geçmiş dönemlerdeki klasik Başlat menüsüne dönüş yapacağı ifade ediliyor. Zaten firma içerisindeki yazışmalardan kullanıcıların canlı karo yapısına ilgi göstermediği ve kısa yolları görev çubuğuna eklemeyi tercih ettiği gündeme gelmişti.

Yeni Windows Lite sürümü ne zaman ve nasıl piyasaya çıkacak şimdilik sır. Bununla birlikte Microsoft’un 2020 yılı için Polaris ve Andromeda kod adlı iki yeni ara yüz üzerinde çalıştığı biliniyor. Andromeda katlanabilir cihazlar için tasarlanmış bir ara yüz olacak. Muhtemelen Polaris kodu bu ara yüze işaret ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim