Anlık Bildirim

Microsoft'tan hareket algılama özelliğine sahip konsept klavye

Microsoft'un farklı teknolojik araştırmalar için kurulan birimleri Microsoft Research ve Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü ortaklığında geliştirilen konsept mekanik klavye modeli, el hareketlerini algılama yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Stuart Taylor, Cem Keskin, Otmar Hilliges, Shahram Izadi ve John Helmes'in çalışmaları sonucunda hazırlanan klavye modeli, üç boyutlu yazıcıyla basılmış tuşları arasında düşük çözünürlüklü kızıl ötesi sensörler taşıyor ve bu şekilde el hareketlerini algılayarak sadece klavye üzerinden bilgisayarların yönetilmesine imkan tanıyor. Genel kullanım yapısı açısından burada video incelemesini yayınladığımız Leap Motion'a benzeyen sistem, özel öğrenme algoritmasıyla veri tabanına eklenen el hareketlerinden oyun oynama, dokunmatik ekranlı akıllı cihazlar benzeri yakınlaşma yapma, dokümanlar arası hızlı geçiş ya da internet siteleri üzerinde kaydırma gibi birçok faydalı kullanım senaryosunda yüksek performans ve konfor sağlayabiliyor. Çoklu algılama özelliği bulunan klavye, ellerin yüksekliğini dahi kullanım sürecine dahil edebiliyor.
İlerleyen dönemde kullanıma sunulup sunulmayacağı hakkında bilgi bulunmayan klavyenin yapabildiklerini aşağıda yer alan video yardımıyla rahatlıkla görebilirsiniz.
(UG) / (MR) 
 
Microsoft'tan hareket algılama özelliğine sahip konsept klavye

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim