Anlık Bildirim

Çin'deki sel felaketi Bitcoin madencilerini vurdu

Geçtiğimiz günlerde Çin'in Sichuan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar bölgede Bitcoin madenciliği yapan işletmelere ait binlerce madencilik cihazını kullanılamaz hale getirdi.

Çin'deki sel felaketi Bitcoin madencilerini vurdu
 

Bitcoin madenciliği denildiğinde akla gelen ilk ülke olan Çin, küresel madencilik gücünün yarısından fazlasını elinde tutuyor. Antpool, BTC.com, ViaBTC ve F2pool gibi önemli madencilik işletmelerine ev sahipliği yapan ülkede Sichuan eyaleti ''Bitcoin madenciliğinin başkenti'' olarak biliniyor. 27-28 Haziran tarihlerinde bölgede yaşanan şiddetli yağışlar ise madencilik eyaletine ciddi zarar verdi. Yerel basının haberlerine göre on binlerce madencilik cihazı ve ekran kartı kullanılamaz hale geldi. 


Tamir edilemez hale geldiler 

Soğuk iklimi ve düşük elektrik ücretleri ile madencilik operasyonlarının odağında olan Sichuan'ın yanı sıra ülkedeki dört diğer şehirdeki madencilik işletmeleri de yoğun yağıştan etkilendi. Yağıştan sonra işletmeye gelen ve hasarı tespit etmeye çalışan madenciler, işletmelerdeki cihazların büyük kısmının tamir edilemez bir şekilde zarar gördüğünü bildirdi.


Çin'deki sel felaketi Bitcoin madencilerini vurdu
 

Tabi sel felaketinin ardından Bitcoin ağındaki toplam işlem gücü azalırken 27 Haziran'da ağdaki işlemlerde gecikmeler meydana geldi. Kısa bir süre sonra bu gecikmelerin ortadan kalkıp ağın yeterli işlem gücüne ulaşması ise etkilenen işletmelerin tüm ağı etkileyecek büyüklükte olmadığını gösteriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim