Anlık Bildirim

Line platformu kendi kripto parasını çıkarıyor

Japonların popüler mesajlaşma uygulaması Line, blockchain teknolojilerine yatırımını sürdürüyor. Platform kendi blok zincirini oluşturdu ve LINK jetonunu dağıtmaya başladı.

Blockchain teknolojisine şirketlerin ilgisi büyürken yatırımlar da artıyor. Japonların ünlü mesajlaşma platformu Line kendi kripto para birimi LINK’i hayata geçiriyor.

Blockchain konusunda yatırımlar yapacağını daha önce açıklayan Line ilk olarak BITBOX adında bir kripto para borsasını faaliyete geçirmişti. Şimdi ise LINK birimi ile LINK Chain blok zincir teknolojisini başlatıyor.

LINK birimi için herhangi bir ön satış yapılmayacak. Toplamda 1 milyar adet üretilecek olan birim, Line ekosisteminde merkezi olmayan uygulamaları kullananlara ödül olarak verilecek. Bunun için 800 milyon birim ayrılmış durumda. 200 milyon birim ise saklanacak. LINK birimi ay içerisinde BITBOX borsasında işlem görmeye başlayacak.

Line bir yatırım toplamaktan ziyade kullanıcıları merkeziyetçi olmayan uygulamalara çekmek ve haliyle geliştirici ekosistemi oluşturmak istiyor. LINK Chain ağı da bunun için kullanılacak. 23 Ağustos tarihinde zincirin ilk bloğu yani Genesis bloğu kazıldı. Line, dijital ödül platformları arasında lider olmayı amaçlıyor.

Bu yatırıma rağmen Japonya’da belirli kurallar gereği LINK jetonu kullanılamıyor. Bu bakımdan Japon kullanıcılar LINK Points adındaki puanları toplayacaklar. ABD’de de aynı durumun söz konusu olduğu ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim