Anlık Bildirim

Apple CEO’su Tim Cook yılda ne kadar kazanıyor?

Steve Jobs’ın ölümünden sonra Apple’ın CEO koltuğuna oturan Tim Cook, 2011 yılından bu yana görevini sürdürüyor. Peki Apple’ın başındaki isim yılda ne kadar kazanıyor dersiniz?
2011 yılı Ağustos ayından bu yana Apple’ın CEO’su olarak görev yapan Tim Cook, aslında 1998 yılından bu yana Apple bünyesinde görev yapıyordu. 2007 yılından bu yana ise Steve Jobs’ın görevini aralıklarla devralan ettiriyordu. Peki milyarlarca dolar kazanç elde eden Apple’ın başındaki isim yılda ne kadar kazanıyor olabilir?

Apple geride kalan yıla ilişkin ayrıntılı mali raporu 26 Ocak 2016 Salı günü resmen açıklayacak ancak öncesinde resmi raporlarda bazı bilgiler gün yüzüne çıkıyor. 2015 yılında Tim Cook, maaş ve bonus ödemeleri ile birlikte 10.281.373 Dolar gelir elde etmiş. Bu rakamın sadece 2 Milyon Dolar’ı maaş olurken geri kalan 8 Milyon Dolar’ın üzerindeki meblağ bir anlamda bonus şeklinde ifade edilebilir. Olağan dışı başarımlar için ücrete ek olarak yapılan ödeme kalemi olan bu rakama ek olarak 280 Bin Dolar da tazminat ödemesi yapılmış.

2014 yılında 9.2 Milyon Dolar kazanan Tim Cook 2015’te bu rakamı 1 Milyon Dolar daha artırmış oldu bir anlamda. Ünlü CEO’nun 2013 yılı geliri ise 4.2 Milyon Dolar’dı. Bu arada Tim Cook’un Apple’daki hissesi ise 560 lot olarak gerçekleşiyor. Bu da yaklaşık 57 Milyon Dolar gibi bir rakama tekabül ediyor.

Steve Jobs döneminde bile Apple’daki en aktif isimlerden olan Tim Cook, Apple’ın karlılığını yükselten isim olarak anılıyor. Şirketin mevcuttaki fabrikalarını ve depolarını kapatarak üretimden tamamen çekilmesini sağlayan Tim Cook, Apple’ın daha az stok tutarak tedarik zincirini daha aktif bir yapıya büründürmüş ve Apple’ın karlılığını yukarılara taşımış. Yani bir anlamda bugün Apple’ın ARGE yapan, pazarlama faaliyetlerini her şeyin önünde tutan organizasyon yapısının şekillenmesinde büyük pay sahibi.
Apple CEO’su Tim Cook yılda ne kadar kazanıyor?
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim