Anlık Bildirim

Microsoft bu hafta büyük çaplı işten çıkarma kararını duyurabilir

Microsoft bu hafta büyük çaplı işten çıkarma kararını duyurabilir

PC dünyasında Windows platformu ile, ofis yazılımları pazarında da Office paketi ile büyük bir hakimiyete sahip olan Microsoft, bununla birlikte tablet ve akıllı telefon pazarında adeta kayıpları oynuyor ve yaptığı yatırımın karşılığını alamıyor. Bu dengesizlik firmaya pahalıya patlayabilir.

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre Microsoft bu hafta sonuna doğru tarihindeki en büyük işten çıkarma kararını basınla paylaşacak. Microsoft'un bu alandaki rekoru 2009 yılında 5800 kişiyi işten çıkarması ile kırılmıştı. Bu haftaki rakamların bunu da geçeceği belirtiliyor. 

Nokia'nın cihazlar bölümünün satın alınması ile 30 000 çalışan daha kazanan Microsoft'un toplamdaki çalışan sayııs ise 130 bine yükselmişti. Yeni işten çıkarma hamlesinin Nokia'nın satın alınması sonrasında yeniden yapılanmanın bir parçası olduğu belirtiliyor. 

Bir dönem en büyük oyunculardan birisi olduğu akıllı telefon pazarında hakimiyeti Android ve iOS'a kaptıran Microsoft, giriş seviyesi Windows PC satışlarında da iPad nedeniyle büyük darbe almış durumda. 

Bu bakımdan firma Nokia ile akıllı telefon pazarında, Surface ve yine Nokia ile tablet pazarında daha etkili olmanın yollarını arıyor. Yeniden yapılanma sürecinde bir yazılım firmasından ziyade donanıma da ağırlık veren bir şirket olma hedefi mevcut.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
660 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim