Anlık Bildirim

"Microsoft'un CEO adayları arasında Sundar Pichai de var"

'Microsoft'un CEO adayları arasında Sundar Pichai de var'

Microsoft'un Steve Ballmer'in emekliliği sonrasında belirleyeceği yeni CEO için aday sayısını bire indirdiği iddiaları gündeme gelirken, çok ilginç bir iddia daha ortaya atıldı.

İddiaya göre Microsoft, Andy Rubin'in yerine Android ekibinin başına getirilen Sundar Pichai ile yakından ilgileniyor. Kaynaklar iddianın doğruluğu konusunda ısrar ederken, görüşmelerin çok gizli olarak devam ettiği belirtiliyor.

Bazı analiz uzmanları; Pichai'nin kurumsal dönüşümü yönetirken, firmanın mobil tarafını da güçlendireceği konusunda hem fikir. Pichai'nin Microsoft'a uygun bir CEO olduğu düşünülüyor. Pichai daha önce de Twitter için Google'dan ayrılmak istemiş ancak yüklü bir ikramiye sonrasında bundan vazgeçmişti.

Pichai, 2004 yılında Google'a katıldıktan sonra Chrome, Chrome OS, Gmail, Haritalar, Drive gibi pek çok projede başı çeken isim olmuştu. 

Ancak Google ile mobil ekosisteme yön vermek yerine Microsoft'a geçerek tamamen farklı bir mobil yapıya en baştan aşina olmaya çalışmanın imkansız olacağını söyleyen uzmanlar da mevcut. Ancak Pichai'nin Microsoft'a CEO olması teknoloji tarihinin şüphesiz en sürpriz kararlarından birisi olacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15894 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim