Anlık Bildirim

5 yaşındaki çocuk 10 dakikada 2500$'lık oyun harcaması gerçekleştirdi

5 yaşındaki çocuk 10 dakikada 2500$'lık oyun harcaması gerçekleştirdi

Ücretsiz olarak sunulan oyun ve uygulamaların içerisinde mobil ödeme yoluyla sanal eşya ve güçlendirmeler almak geliştiricilerin en büyük gelir kapılarından birisi olsa da ebeveynler için büyük risk taşıyan bir durum haline geliyor.

Daha önce küçük çapta da olsa ebeveynlerinin hesabı üzerinden oyun oynayan çocukların bilmeden oyun içi harcama yaptıklarına dair haberler okumuştuk. Ancak 5 yaşındaki İngiliz Danny, 2500$'lık harcama ile bir anda gündeme oturdu. Anne ve babasından iTunes şifresini istedikten sonra iPad'de ücretsiz Zombie v Ninja oyununu oynamaya başlayan Danny, tanesi 100$'a kadar çıkan silah ve anahtar paketlerinden 10 dakika içerisinde farkında olmadan satın almalar yaparak bir anda 2500$'lık fatura ortaya çıkmasına neden oldu.

Neyse ki Apple aileye geri ödeme yapmayı kabul etti ve kriz kısa süre sonra çözülmüş oldu. Ancak Danny bir süre ailesinin iPad'ini kullanamayacak.

iTunes veya Google Play üzerinde harcama yapan ve kredi kartı bilgilerini kaydetmiş olan ailelerin, çocukların kazara harcama yapma ihtimaline karşı oldukça dikkatli olması gerekiyor. Çünkü çoğu zaman oyun içerisinde sanal eşya ihtiyacı bir anda ortaya çıkıyor ve ikinci bir onaya gerek kalmadan satın almalar yapılabiliyor. O dakikadan itibaren de her şey için çok geç oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5153 kez okundu.
42 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iTunes ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim