Anlık Bildirim

Apple 6. Tedarikçi Destek Programı raporunu açıkladı


Elektronik cihazlara duyulan ihtiyacın artmasına paralel olarak üretim tesisleri ve tedarikçi firmalar da büyük bir artış gösterdi. Tüm ürünü doğrudan üretmek yerine bileşenleri farklı firmaların üreterek birleştirme işini de bir firmanın üstlenmesi günümüzün en revaçta üretim metodu haline geldi ve tedarik zinciri şeklinde nitelenmeye başladı. 

Bunun sonucunda da bu zincirlerde milyonlarca işçi çalışır hale geldi. Aynı zamanda işçilerin çalışma şartları hem tedarikçi firma hem de ürünün sahibi için önemli bir konu oldu. Foxconn'da son dönemlerde yaşanan intihar olayları ve protestolar dünyanın dikkatini Çin'e topladı. Hal böyle olunca firmalar da çalışanlara daha sağlıklı koşullar sunmak için tedbirler almaya başladı.

Apple, sahip olduğu tedarik zincirinin büyüklüğü ve işçi sayısının çokluğu nedeniyle 6 yıldır tedarik zinciri destek programı yürütüyor. Apple CEO'su Tim Cook, yayınladığı bir mektupla destek programının 6. yıl raporunu özet olarak paylaştı.

2011 yılında Apple program kapsamında 22'den fazla destek hesabı oluşturdu ve şartların iyileştirilmesi adına 1 milyondan fazla işçiye ve ayrıca firmalara maddi yardımda bulundu. Kötü koşullarda veya küçük yaşta işçi çalıştıran firmalar ile anında ilişkisini sona erdiren Apple, 60 000 işçi için de bilgi ve becerilerini geliştirebileceği, ayrıca İngilizce öğrenebileceği eğitim programları hazırladı. 

Rapora göre Apple'ın birlikte çalıştığı 156 tedarikçi firma bulunuyor. Ayrıca Apple, işçilerin çalıştığı ortamları kontrol ederek haklarını savunan İşçi Adaleti Birliği'ne de üye olmuş durumda. Birliğin üyeleri anlık olarak tüm üretim tesislerine giderek ortamı kontrol etme hakkına sahip. 

2012 yılında Apple destek hesaplarının sayısını artıracak. Ayrıca üniversiteler ile işbirliği yaparak işçilerin lisans ve yüksek lisans eğitimlerini de destekleyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4947 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim