Anlık Bildirim

Apple, Siri'yi telesekretere çevirebilir

2011 yılında iPhone 4S lansmanı ile teknoloji dünyasına merhaba diyen dijital asistan Siri, bugüne kadar pek çok önemli yeniliğe ev sahipliği yaptı ve ardından gelenlere de referans oldu. Apple dijital asistanına ilginç bir özellik kazandırmak üzere. 

Sabit telefonlar için önemli özelliklerden birisi olan telesekreter fonksiyonu daha sonra operatör veya üçüncü taraf uygulamalar vasıtasıyla bir şekilde mobil telefonlara da gelmişti. Ancak Siri bu konuda daha gelişmiş bir adım atıyor. 

Sektörden gelen bilgilere göre iOS 10 güncellemesi ile birlikte Siri telesekreter görevine soyunacak. iCloud Voicemail adındaki bu yeni teknolojide Siri, gelen aramaları sizin adınıza cevaplıyor, karşı tarafa nerede olduğunuzla ilgili kısa bilgiler veriyor. 

Eğer karşı tarafın bir mesajı varsa Siri bunu kaydediyor ve daha sonra sesi metne dökerek kullanıcısının okuyabileceği bir hale getiriyor. Bu sistem hali hazırda herhangi bir rakip dijital asistanda bulunmuyor. 

Apple ilk iPhone modeli ile birlikte Visual Voicemail adındaki sanal telesekreter hizmetini kullanıma sunmuş ve beğeni toplamıştı. Firmanın bu konuda agresif bir stratejisi mevcut zira yeni sistemin patentleri 2012 yılına kadar gidiyor. 

Apple, iOS 10 ile birlikte operatörlerin sunduğu telesekreter hizmetini tamamen devre dışı bırakmış olacak. İddialar doğruysa gelecek yıl sonbahar ayında bu yeni hizmeti görebileceğiz. Tabi ilk etapta dil desteği nedeniyle birkaç ülke için geçerli olacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim