Anlık Bildirim

Apple, arttırılmış gerçeklik şirketi Metaio'yu satın aldı

Apple, arttırılmış gerçeklik şirketi Metaio'yu satın aldı
 
İhtiyacı doğrultusunda birçok farklı girişimi bünyesine katan dünyanın en değerli şirketi Apple, bu sefer arttırılmış gerçeklik odaklı Metaio firmasının satın aldı.
Sanal unsular ile gerçek dünyayı akıllı cihazlar için geliştirilen özel uygulamasıyla harmanlayan ve bu doğrultuda Ferrari (Örnek video aşağıda) gibi dev isimlerle çalışmalar gerçekleştiren Metaio, arttırılmış gerçeklik dünyasında önemli işler gerçekleştirmiş bir firma. Resmi belgeler ile doğrulandığı kadarıyla artık Apple çatısı altına giren şirket, mevcut ürünlerine olan desteği ise 2015 Aralık ayına kadar sürdürecek.
Apple'ın Metaio'yu satın alma hedefi olaraksa diğer teknoloji devleriyle arttırılmış gerçeklik alanında yarışmak olduğu tahmin ediliyor. Google ve Facebook gibi firmalar bildiğiniz üzere hem arttırılmış hem de sanal gerçeklik alanlarına çok büyük yatırımlar yapıyor ve Apple'ın bu sektörden geride kalmak istemediği biliniyor. Apple'ın ayrıca iPhone ile çalışan sanal gerçeklik gözlükleri için aldığı önemli patentler de bulunuyor.
9To5Mac’den Mark Gurman'ın son haberine göreyse Apple arttırılmış gerçeklik odaklı harita özellikleri (Örneğin herhangi bir sokağa telefon doğrultulduğunda aranan dükkan görüntülenecek) üzerinde de aktif olarak çalışma gösteriyor. İşte bu noktada Metaio'nun teknolojileriyle çok daha iyi bir deneyimin elde edilebileceği söyleniyor.
Apple, arttırılmış gerçeklik şirketi Metaio'yu satın aldı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim