Anlık Bildirim

Apple en değerli marka, Jony Ive en etkileyici ikinci yönetici

Mayıs ayı Apple için dikkat çekici gelişmelerin yaşandığı bir ay haline geliyor. Önce tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Ive yeni açılan Tasarım Direktörü pozisyonuna atanmıştı. 

Sonrasında ise Millward Brown BrandZ pazar değeri sıralamasında Apple yüzde 67 yükselerek 247 milyar dolar ile birinciliği Google'ın elinden almıştı. Şimdi ise yine Jony Ive ile ilgili bir analiz yayımlandı.

Juniper Research tarafından yapılan 2015 yılının en etkili teknoloji yöneticileri araştırmasında, Jony Ive ikinci sırayı elde etti. Microsoft patronu Satya Nadella ise listede birinci sıraya yerleşti. 

Araştırma yöneticilerin kişisel sermayesi, vizyonu, yenilikçiliği gibi özelliklerini baz alarak sıralama yapıyor. Satya Nadella Microsoft'un iş modeline radikal bir değişim getirdiği ve bir işletim sisteminden bir hizmet anlayışına dönüştürdüğü için en yüksek puanı almış. 

Jony Ive ise çok sıkı tasarım prensipleri sayesinde Apple Watch akıllı saatini dikkat çekici teknolojik ürünlerden birisi haline getirdiği için sıralamada ikinci sırada kendisine yer bulmuş. 

Listede yer alan diğer yöneticiler ise Razer patronu Min-Liang Tan, Uber partonu Travis Kalanick, Netflix patronu Reed Hastings, Alibaba yönetim kurulu başkanı Jack Ma, Google ATAP (Advanced Technology and Projects) yöneticisi Paul Eremenko, Amazon patronu Jeff Bezos, Tesla patronu Elon Musk ve Xiaomi patronu Lei Jun şeklinde sıralanıyor. Analizde dikkat çeken en büyük iki rakip Google ve Apple'ın patronlarının değil yöneticilerinin listede yer almayı başarması.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3136 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim