Anlık Bildirim

Apple haritalar servisine Yellow Pages Türkiye de katılıyor

İlk çıktığı dönemde alay konusu olan harita servisini sürekli geliştiren Apple, önemli yatırımlarla hizmetin belini doğrultmayı başardı. Şimdi ise yerelleşmeye önem vererek daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi amaçlıyor. 

İlgi noktalarının sayısını artırmak adına TomTom, Gas Buddy ve GreatSchools gibi veri sağlayıcılarla işbirliğine giden Apple, son olarak E-WEGO SARL, NavAds BV ve Yellow Pages Türkiye ekibiyle de el sıkıştı. 

Sarı Sayfalar olarak adlandırabileceğimiz Yellow Pages, firmalara yerel arama, dijital haritalar, tüm cihazlarla uyumlu web sitesi, mobil siteler, coğrafyaya göre pazarlama ve lokasyon bazlı yazılım hizmetleri sunuyor. 

Yeni işbirliği ile artık ülkemizdeki haritalar üzerinde daha fazla ilgi alanı, firmalar ve mekanlar ile ilgili bilgiler ve yönlendirmeler görülebilecek. Hali hazırda Yandex ve Google harita hizmetlerinde bu veriler geniş kapsamda yer almaktaydı. 

Apple'ın iOS 9 ile birlikte haritalar hizmetinde sunmak istediği yenilikler arasında toplu taşıma güzergahlarının eklenmesi ve iç mekan gezintilerinin aktif hale gelmesi şeklinde sıralanabilir. Bunlar muhtemelen gelecek ay ki WWDC 2015 konferansında karşımıza çıkacak. 

Google'ın ülkemizde halen eksik kaldığı sokak görünümü, toplu taşıma ve iç mekan gezintisi gibi özelliklerin Apple tarafından kullanıma sunulması, harita hizmetine olan ilgiyi artıracaktır. Ancak şimdilik bununla ilgili kesin bilgiler mevut değil.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim