Anlık Bildirim

Apple'a Tayvan'da şok ceza: iPhone fiyatlarının tespitinde rol oynuyor

Apple'a Tayvan'da şok ceza: iPhone fiyatlarının tespitinde rol oynuyor

Yakın zamanda ABD'de e-kitap fiyatlarını sabitlediği gerekçesiyle suçlu bulunan Apple'a bir kötü haber de Tayvan'dan geldi.

Tayvan Adil Ticaret Komisyonu'nun yaptığı incelemeler sonucunda Apple'ın ülkedeki operatörler üzerine hukuki olmayan şekilde etki yaparak iPhone fiyatlarını sabitlediği ortaya çıktı. Komisyon, Apple'ın Chunghwa Telecom, Far Eastone Telecommunication, ve Taiwan Mobile arasında yapılan mail yazışmalarında operatörlerin iPhone'u satışa sunmadan önce Apple'ı fiyat konusunda bilgilendirdikleri ve onayını beklediklerinin tespit edildiğinden hareketle; Apple'ın iPhone'un satış fiyatının belirlenmesinde rol oynadığına ve yasalarla sabit olan bu suçtan ötürü Apple'ın 670,000 dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Ülkedeki ticaret yasalarına göre üreticilerin, ürünlerini 3.parti satıcılara temin ettikten sonra ürünlerin satış fiyatlarının belirlenmesinde hiçbir şekilde rol oynamasına izin verilmiyor.

Apple'ın bu kararı bir üst mahkemeye taşıyarak temyiz etme hakkı elinde bulunmakla birlikte; eğer temyiz sürecinde kendi haklılığını kanıtlayamaması durumunda tazminatın yaklaşık 1,7 milyon dolara kadar yükselme olasılığı bulunuyor. Apple cephesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı için nasıl bir yol izleyecekleri şimdilik bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1753 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iphone 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim