Anlık Bildirim

"Apple'ın Square firmasını satın alma girişimi başarısız oldu"

'Apple'ın Square firmasını satın alma girişimi başarısız oldu'

Apple'ın iPhone 6 lansmanında tanıttığı Apple Pay adlı mobil ödeme sisteminin finans sektörüne nasıl bir etki yapacağı konusunda tartışmalar devam ederken, firmanın arka planda attığı adımlar da netleşmeye başladı.

NFC, TouchID ve Passbook özelliklerini biraraya getirerek Apple Pay platformunu oluşturan Apple, finans sektörünün devlerinden de teknik destek alarak oluşumu tamamladı. Ancak firmanın ilk planları biraz daha farklı idi.

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Apple sene başından bu yana Square adlı mobil ödeme firmasının peşindeydi ancak görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Square kulaklık girişinden iOS cihazlarına bağlanan bir mini POS cihazı geliştirdi ve mağaza sahipleri için sürekli hareket halinde olma imkanı tanıdı. Yıllık milyar dolarlar seviyesinde para aktarımına imza atan Square, son olarak pazar değerini 6 milyar dolara yükseltmişti.

Apple'ın Apple Pay sistemi için Square'nin bazı önemli teknolojilerine ve ortaklıklarına başvurmak istediği ve platformu buna göre şekillendirmek istediği belirtilirken, Apple'ın yaptığı 3 milyar dolarlık teklifin Square tarafından kabul edilmemesi nedeniyle girişim başarısız oldu. Şimdilik her iki taraftan da resmi bir açıklama gelmedi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim