Anlık Bildirim

Apple'ın yeni müzik hizmeti AB yetkililerini rahatsız etti

Apple'ın Beats Music platformunu temel alarak yeni bir çevrimiçi müzik hizmeti duyuracağına dair beklentiler giderek artıyor. Henüz ortada resmi bir duyuru yok ancak AB yetkilileri konudan rahatsız.

Gelen bilgilere göre Apple'ın lider pozisyonunu kullanarak plak şirketleri ile rakiplerine karşı haksız avantaj sağlayacak anlaşmalar yapması ihtimaline binaen AB yetkilileri harekete geçmiş durumda. 

Avrupa'da bulunan plak şirketleri ve diğer müzik hizmetleri ile ilgili çalışma başlatan yetkililer, Apple ile yapılan herhangi bir anlaşma olup olmadığına bakacak. Eğer anlaşma varsa fiyat belirleme ve özel ayrıcalıklar konusunda neler olduğu araştırılacak. Daha önce de e-kitap fiyatlarının adaletsiz belirlendiği iddiasıyla Apple'ın kitap dağıtıcıları ile anlaşmaları gözlem altına alınmıştı.

Yaşanan gelişmeler Apple'ın yeni bir çevrimiçi müzik hizmeti konusunda çalışmaları olduğunu doğruluyor. Halen iTunes Radio ve Beats Music hizmetleri Apple çatısı altında faaliyet gösteriyor ancak ülke sayısı oldukça kısıtlı. Apple'ın bunları harmanlayarak global bir müzik hizmeti hazırladığı ve Haziran ayındaki WWDC 2015 konferansında tanıtacağı belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim