Anlık Bildirim

Çin hükümeti Apple yazılımlarının kodlarını inceleyecek

Çin hükümeti Apple yazılımlarının kodlarını inceleyecek

Kapalı bir yönetim şekli belirleyen Çin hükümetinin özellikle Amerikalı teknoloji şirketlerine yönelik davranışları herkesin malumu. Ülke güvenliği sözkonusu olduğunda Google gibi devlerin hizmetlerini yasaklamaktan çekinmeyen Çin, pek çok kuralı da firmaların karşısına çıkarıyor. 

Geçtiğimiz aylarda kullanıcıların verilerinin bulunduğu sunucuları kendi sınırları içerisinde konumlanması şartını getiren Çin'in bunun dışında güvenli olup olmadığını anlamak üzere ülkesinde satılan cihazların yazılımlarını inceleme şartı da bulunuyor. 

Çin'in kişisel bilgilerin izinsiz takip edilmesine karşı tedbir olarak uyguladığı bu şartı son olarak Apple yerine getirdi. Çin'den gelen bilgilere göre Tim Cook, hükümetin iOS ve OS X işletim sistemlerini incelemesine izin verdi. 

En büyük gelir elde ettiği ikinci pazar olan Çin'de muhtemel bir yasak kararı Apple'ı zor durumda bırakacaktır. Asya'nın en büyük satış mağazasını Çin'de açan Apple büyük yatırımlarına rağmen hükümet ile en ufak bir sürtüşme yaşaması halinde zor durumda kalacağını biliyor. Bu bakımdan talepleri elinden geldiğince karşılamaya çalışıyor. 

Çin Devlet İnternet Bilgi Ofisi tarafından talebin yapıldığı belirtilirken, ülkede satılan Apple cihazlarının hem donanım hem de yazılım açısından güvenlik açıklarına karşı taranacağı belirtiliyor. Ancak bazı kaynaklar talebin bizzat Tim Cook tarafından yapıldığını ve Çin hükümetinin bu konuda bir isteğinin olmadığını ifade ediyor. 

Apple her zaman işletim sistemlerinin güvenilirliği ile ilgili açıklamalar yapıyor. Ancak kısa süre önce iCloud üzerinden ünlü resimlerinin internete sızdırılması ve Edward Snowden'in iPhone içerisindeki bir yazılım ile kişisel verilerin toplandığına dair açıklamaları firmayı soz durumda bırakmıştı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
962 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim