Anlık Bildirim

Çin'de iCloud verileri bilinçli olarak izinsiz bir şekilde elde ediliyor

Çin'de iCloud verileri bilinçli olarak izinsiz bir şekilde elde ediliyor

Uyguladığı katı yönetim anlayışı ve sansürler ile gündeme gelen Çin zaman zaman da hackerlık faaliyetlerine devlet olarak izin veya destek verdiği suçlamaları ile karşı karşıya kalıyor. Son suçlama da bunlardan birisi. 

Ülkeden gelen bilgilere göre Çinli kullanıcılar iCloud hesaplarına ulaşırken manipule ediliyor ve farkında olmadan iCloud verileri Çinli yetkililerin eline düşüyor. Bazı Çinli güvenlik uzmanları tarafından da doğrulanan olayda Çin hükümetinin internet servis sağlayıcılara baskı yaptığı ve sahte sertifika kullanarak kullanıcılara sahte bir güvenli bağlantı oluşturduğu sonrasında ise elde edilen bilgilerle iCloud verilerine erişim sağlandığı iddia ediliyor. 

Çin genelde ülke güvenliğini öne sürerek çeşitli yasaklamalar veya kısıtlamalar yapıyor. Ancak gizli bir şekilde kullanıcı verilerine erişim sağlamak ve bunuu da özellikle illegal yöntemler ile yapmak tepki doğuracağa benziyor. Zira ülkede 150 milyondan fazla iOS cihazı olduğu tahmin ediliyor.  

Apple'ın iCloud verilerine erişimin mümkün olmadığını açıklaması sonrasında böyle bir iddianın gündeme gelmesi firmanın da başını epey ağrıtacaktır. Zira kısa süre önce Çinli kullanıcıların iCloud hesaplarını barındıran sunucular ülke sınırları içerisine taşınmıştı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim