Anlık Bildirim

iOS 9 düşük güç modu ile iPhone performansı düşüyor

iOS 9 ile birlikte Apple'ın mobil cihazlarına sunacağı düşük güç modu, Android tarafındakine benzer bir şekilde batarya belirli bir seviyenin altına indiğinde arka plan uygulamalarını kapatarak veya engelleyerek tasarruf sürecine geçiyor. 

Ancak bu uygulama kapatma sürecinde sistemin genel performansında da azalma yaşandığı gündeme geliyordu. Yeni bir benchmark sonucu bu performans azalmasını net bir şekilde ortaya koyuyor. 

Geekbench 3 sonuçlarına göre Düşük Güç modu çalıştırılmadan iPhone 6 Plus modelinde tek çekirdek testinde 1606, çoklu çekirdek testinde ise 2891 puan elde edilmiş. Ancak mod açıldığında tek çekirdek performası 1019, çoklu çekirdek performansı ise 1751 puana kadar geriliyor. 

Sistemin performansını hatırı sayılır bir derecede düşüren mod aynı şekilde iPhone 5S modelinde de performansın yüzde 40 oranında azalmasına sebebiyet vermiş. 

iOS 9'daki Düşük Güç modu ile birlikte arkaplan uygulamalarının kendini yenilemesi engelleniyor, hareket efektleri ve animasyonlu duvar kağıtları da kapatılıyor. Bunun yanında işlemcinin frekans hızı da düşürülüyor. Bunun sonucunda sistem genelinde bir performans kaybı yaşanıyor. 

Bataryanın enerji seviyesi yüzde 10 veya 20 olduğunda ortaya çıkan bu özellik bir yüzer menü ile kullanıcıyı uyarıyor ve kullanıcının hızlı bir şekilde Düşük Güç moduna geçiş yapmasını sağlıyor. Mod sayesinde kullanıcıya ekstra olarak 3 saate kadar kullanım süresi sağlanabiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5157 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, ios 9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim