Anlık Bildirim

iOS 9 ile gelen Live Photos fotoğrafları nasıl paylaşılır?

iOS 9 güncellemesi ile birlikte gelen ve iPhone 6S serisine özel Live Photos özelliğinden hoşlanan ancak sosyal platformlarda nasıl paylaşacağını bilmeyen kullanıcılar için küçük bir rehber hazırladık

iOS 9 ile birlikte gelen ve iPhone 6S serisindeki 3D Touch dokunmatik teknolojisi temelinde çalışan hareketli fotoğraflar Live Photos, kullanıcı tarafından oldukça beğeniliyor. Peki Live Photos dosyaları nasıl dışarı aktarılır ve sosyal mecralarda paylaşılır? Yazımızda anlatıyoruz.

Live Photos aslında normal bir fotoğraf çekme özelliği gibi duruyor ancak siz deklanşöre bastığınızda kamera asıl sahnenin öncesi ve sonrasında kayıtlar yapıyor. Böylece toplamda 3 saniyelik hareketli resimler ortaya çıkıyor. Bu resimleri oynatabilmek için 3D Touch teknolojisinde bulunan, parmağı daha sert biçimde ekrana bastırma hareketini kullanmak gerekiyor. 
iOS 9 ile gelen Live Photos fotoğrafları nasıl paylaşılır?
 

Dışarı aktarma

Fotoğrafların paylaşılabilmesi için önce dışarı aktarılması gerekiyor. iPhone 6S serisi ile kaydettiğiniz hareketli fotoğraflar MOV dosyası olarak saklanıyor. Bu yüzden farklı bir format aramaya gerek yok. 

Mac kullanıcıları iPhone 6S telefonlarını bağladıktan sonra Görüntü Yakalama aracını açarak tüm MOV dosyalarını listeleyebiliyor. Live Photos görüntülerinin dosya numarası bilinmediği için en iyisi tüm MOV dosyalarını dışarı çıkarmak. Sonrasında hareketli fotoğrafın bulunduğu video kolayca bulunabilir. 

Windows kullanıcıları ise Dosya Gezgini üzerinden iPhone 6S dosya sisteminde DCIM klasörünü bulmak zorunda. İsterseniz klasör içerisinde “*.mov”. şeklinde arama yapabilir, isterseniz de tek tek alt klasörleri arayabilirsiniz. Daha sonra tüm MOV dosyalarını dışarı çıkarabilirsiniz. 
iOS 9 ile gelen Live Photos fotoğrafları nasıl paylaşılır?
 

GIF yapma

Hareketli fotoğrafların sosyal mecralarda en iyi paylaşım yolu animasyon GIF haline getirmek. Giphy.com sitesi bunun için iyi bir alternatif. MOV dosyasınızı yükledikten sonra Giphy bunu otomatik olarak animasyon GIF haline dönüştürüyor. Oluşturulan GIF dosyasını kendi formatında Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest üzerinden kolayca paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca bilgisayarınıza da indirebiliyorsunuz. 

Elbette telefonunuzdan da doğrudan paylaşım mümkün. Instagram uygulamasına giderek ilgili videoyu seçtiğinizde çeşitli filtrelerle paylaşabiliyorsunuz. Eğer MOV dosyasını dışarı taşıdıysanız AirDrop üzerinden tekrar telefon atabilirsiniz. Instagram'da paylaştığınız videoları bildiğiniz gibi Facebook'a da yollayabiliyorsunuz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim