Anlık Bildirim

iOS 9 ile jailbreak tarihe karışabilir

Yıllardır Jailbreak kavramı iOS platformu ile anılagelmiştir. iOS sürümlerinin açıklarından faydalanan hacker'ların sistemi manipülasyona açık hale getirmesini tanımlayan Jailbreak, Apple'ın en büyük mücadele verdiği konulardan birisi. 

Her yeni iOS sürümünde Apple'ın jailbreak yöntemlerini engellemeye çalıştığı biliniyor ancak şimdiye kadar buna kesin bir çözüm bulamadı. iOS 9 ile birlikte firmanın yeni bir güvenlik katmanı sunacağı belirtiliyor. 

Rootless adındaki yeni teknoloji, iOS ve OS X sistemlerindeki açıklara erişilmesinin ve kötü niyetle kullanılmasının önüne geçiyor. Hatta Rootless ile yöneticilerin bile engellenebileceği belirtiliyor. 

Apple'ın yeni teknoloji ile ilgili oldukça heyecanlı olduğu ve büyük bir beklentiye girdiği ifade ediliyor. Geliştirme aşamasının ne durumda olduğu bilinmiyor ancak WWDC 2015 konferansı lansman için en muhtemel seçim olabilir. 

Teknolojinin ne kadar etkili olacağı şimdilik belirsiz. Hacker topluluklarının bu teknolojiye karşı yapacakları hamleler bu etkinin ölçüsünü bize gösterecek. Ancak bekletilerde olduğu gibi Jailbreak imkanını tamamen kapatırsa iOS tarihi açısından yeni bir dönemi başlatabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5338 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve
2 etiket daha Apple ios 9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim