Anlık Bildirim

iOS 9'un reklam engelleme uygulamaları / eklentileri nasıl çalışıyor ?

iOS 9'un reklam engelleme uygulamaları / eklentileri nasıl çalışıyor ?
 
Apple'ın WWDC 2015 kapsamında görücüye çıkarttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 9, bildiğiniz üzere uygulama geliştiricilerin "reklam engelleme" eklentileri hazırlamasına imkan tanıyor. Peki bu süreç nasıl çalışıyor ?
Apple tarafından geliştirilen API, Safari içerisinde yer alan görüntü, açılabilir içerik, cookie ya da reklam gibi öğelerin engellenmesine imkan tanıyor. Bu noktada "Purify" isimli YouTube videoları ile internet sitelerinde yer alan reklamları ortadan kaldırabilecek bir uygulama / eklenti hazırlayan geliştirici Chris Aljoudi, bu sürecin nasıl çalıştığını da gösteren bir önizleme videosu yayınlamış durumda.
Aşağıda yer alan video, reklam engelleme sürecinin kolaylığını gözler önüne seriyor. iOS 9'un tam sürümünde Apple tarafından üzerinde değişiklikler yapılması olası görünen özellik, basit şekilde ayarlar içerisinden açılabiliyor ve internet sitelerinde yer alan bütün reklamları ortadan kaldırıyor hatta YouTube videoları içerisinde dahi aktif olarak çalışma gösterebiliyor.
Kullanıcılar tarafından iyi, internet siteleri içinse kötü bir gelişme olan sürecin, ilerleyen dönemde nasıl bir hal alacağı da şimdiden büyük merak uyandırıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim