Anlık Bildirim

2017, MacBook Air serisinin son yılı olabilir

Bir dönem en ince dizüstü bilgisayar ünvanını kimseye kaptırmayan MacBook Air serisi için, Apple’ın radikal bir karar alabileceği ve üretimi durdurabileceği konuşuluyor.

İlk kez 2008 yılında, “Havada bir şey var” diyen Steve Jobs’un zarf içerisinden çıkarmasıyla teknoloji dünyasına merhaba diyen MacBook Air, aradan geçen 6 yılda üzerine çok şey kattı ve halen ince dizüstü bilgisayar sınıfında en çok tercih edilen cihazlardan birisi.

Bir dönem en ince dizüstü bilgisayar ünvanını da kimseye kaptırmayan MacBook Air için, Apple’ın radikal bir karar alabileceği konuşuluyor. Tedarik zincirlerinden gelen bilgiye göre, 2017 yılında son MacBook Air piyasaya çıkacak ve sonrasında da bilgisayar pazarına veda edecek. Peki sebep ne?

Bilindiği gibi MacBook Air ince yapısı nedeniyle, çok güçlü işlemciler barındıramıyor ve RAM veya depolama gibi bileşenlerde de büyük yükseltmeler yapılamıyor. Yıllar içerisinde, sınıfında rekabetçi ürünler piyasaya çıktı. Örneğin Asus Zenbook 3, kendi inceliğindeki en güçlü dizüstü bilgisayar sloganıyla tanıtılmıştı.

Diğer taraftan MacBook serisinin ortaya çıkışı ve kameralar önünde daha fazla boy göstermesi, MacBook Air serisini biraz daha ikinci plana attı. Aynı kategoride bir biri ile rekabet eden iki farklı ürünün olması, Apple’ın stratejilerine uymuyor. Bu bakımdan, MacBook serisinin ön planda durması isteniyor.

En önemli konu ise, Apple AX yonga setleri, Intel işlemcilerle yarışacak hale geldi. Apple A9X yonga setinin, yer yer kendi dönemindeki Core M işlemcilerden performans olarak daha önde olduğu gündeme gelmişti. A10X ile performans çıtasının daha da yukarı çekilmesi bekleniyor. Bu bakımdan Apple, sahneyi artık iPad Pro serisine bırakmayı istiyor.

iPad Pro serisi, sahip olduğu Smart Connector ve Apple Pencil gibi ayrıntılarla, profesyonellerin gönlünü çelmeyi başarmıştı. Güçlü donanımı ve klavye aksesuarları ile dizüstü gibi de kullanılabilen iPad Pro, yavaş yavaş MacBook Air modelinin yerini almaya başlayacak. Gelecek yıldan sonra da, artık Apple’ın ince dizüstü ürün gamının başlangıcında iPad Pro yer alacak.

Bunlar şimdilik iddia seviyesinde ve kısa vadede ne kadar gerçek olduğunu görmemizin imkanı yok. Bununla birlikte zaman içerisinde pek çok iPod modelinin satıştan kalktığına şahit olmuştuk. Apple, zamanı geldiğine inandığında tereddüt etmeden cihaz serilerine son noktayı koyabiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim