Anlık Bildirim

27 Ekim Apple etkinliği resmileşti

Geçtiğimiz ay itibariyle yeni iPhone modellerini resmiyete kavuşturan Apple, beklendiği gibi Ekim ayında da bir lansman hazırlıyor. Yeni Apple etkinliği için belirlenen tarih 27 Ekim.

Apple’ın uzun süredir güncelleme bekleyen MacBook modellerini bu ay içerisinde yenilemesi bekleniyordu. Mali dönem toplantısının hemen sonrasına planlanan etkinlik için davetiyeler dağıtıma çıktı. Yeni Apple etkinliği için belirlenen tarih 27 Ekim.

Ekim ayının bu yıl özellikle çok hareketli geçtiğini belirtmiştik. GTX 1050 serisi, Qualcomm 5G modem, Huawei Kirin 960 gibi önemli tanıtımlar bu ay yapıldı. Yine Apple’ın Mac tanıtımı haricinde Microsoft’un Surface etkinliği de bu ay içerisinde yapılacak.

Dikkat Çekici Yenilikler

27 Ekim etkinliğinde MacBook Pro ve MacBook Air modellerinde güncelleme yaşanması bekleniyor. MacBook Pro modelinde en dikkat çekici konu OLED fonksiyon tuşları olacak. Dinamik tuşlar, aktif olan uygulamaya göre uygun kısayol ikonlarını yansıtabilecek.

Apple ailesinde bir ilk olacak OLED tuşların haricinde Skylake işlemciler, USB Tip-C portu, Thunderbolt 3 desteği, Polaris tabanlı bir ekran kartı ve dokunmaya duyarlı TouchID teknolojisi de yer alacak.

MacBook Air modelinde ise 11 inçlik modelin artık rafa kaldırılacağı tahmin ediliyor. Yine USB Tip-C portu ve Thunderbolt 3 desteği ile donatılacak modelin tasarımının elden geçirilip geçirilmeyeceği bilinmiyor.

Tablet Tarafı

Apple bu yıl herhangi bir iPad modeli duyurmadı. Sadece iPad Pro için 9.7 inçlik yeni bir versiyon karşımıza çıktı. Bu bakımdan yeni bir tanıtım sürpriz olmayacaktır. Bununla birlikte Apple A10X yonga setinin 10nm süreci ile üretileceğine dair söylentiler var. Bu bakımdan iPad Pro için gelecek yıl en iyi ihtimal. Apple A10 yonga setiyle donatılmış bir iPad Mini veya iPad Air de karşımıza çıkabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim