Anlık Bildirim

Apple, Mac Pro modelini yeni tasarımıyla gün yüzüne çıkardı

Apple, Mac Pro modelini yeni tasarımıyla gün yüzüne çıkardı

WWDC 2013 konferansında dikkat çeken sunumlardan birisi Mac Pro modelinin geçirdiği evrim oldu. Bugüne kadar taşıdığı sade kasa tasarımından uzaklaşan Mac Pro, silindir tabanlı daha modern bir görünüme kavuştu. Dış görünüş yanında donanım olarak da güncellenen model Apple'ın deyimiyle bir on yıllık süreç için daha tasarlandı. 

Yeni Mac Pro modelinin merkezinde sunuculara yönelik 12 çekirdekli 256 bitlik Intel Xeon E5 işlemcisi yer alıyor. 60GB/s veri aktarım hızına imkan veren 1866MHz DDR3 RAM yanında, PCI-e tabanlı flash depolama, 4 adet USB 3.0 girişi, 6 adet Lightning 2.0 portu kullanılmış. Bağlantı noktalarını çevresinden aydınlatmayı ihmal etmeyen Apple, gece için de kolay bir kullanımı amaçlamış.

Cihaz ayrıca çift AMD FirePro grafik kartı taşıyan ilk Mac modeli olma ünvanını da ele geçirdi. Böylece 4K çözünürlüğe kadar destek sağlanabiliyor. 

Yeni tasarım ile Mac Pro şimdiki modelin 8'de biri boyutuna indirgenmiş ve yüksekliği yaklaşık 25cm. Apple yeni modelini kısa detaylarla tanıtırken, yıl sonuna doğru piyasaya çıkacağını açıkladı. Modelin diğer bir dikkat çekici ayrıntısı ise tamamen ABD'de birleştirilecek olması.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3643 kez okundu.
34 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim