Anlık Bildirim

Apple'ın dokunmatik OLED ekranlı yeni iMac ve MacBook'ları yakında tanıtılabilir

7 Eylül’de yeni iPhone modellerini görücüye çıkarmaya hazırlanan Apple’ın ayrıca iMac, MacBook Air, MacBook Pro serisini yenilediği ve LG ile birlikte 5K monitör tanıtmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Yaklaşık bir hafta sonra merakla beklenen yeni iPhone modellerini tanıtacak Apple’ın bilgisayar cephesindeki çalışmaları da netlik kazanmaya başladı. Bloomberg’in haberine göre Cupertinolu teknoloji devi iMac masaüstü ile MacBook Pro ve MacBook Air dizüstü bilgisayarlarını yenilemeye hazırlanıyor.
Raporda yer alan bilgilere bakılırsa düz klavye tasarımıyla daha ince bir yapıya kavuşan MacBook Pro’nun klavye bölümünün üzerinde özel OLED ekran yer alacak. Başka bir deyişle klavyedeki ses ve ekran ayarlarıyla ilgili fiziksel tuşların yerini dokunmatiğe bırakacağı, sık kullanılan uygulama ve kısayolların bu bölüme atanabileceği belirtiliyor. Yakın zamanda Pages uygulamasının kodlarında keşfedilen "Fonksiyon satırını özelleştir" komutu da buna kanıt olarak gösteriliyor.
Apple'ın dokunmatik OLED ekranlı yeni iMac ve MacBook'ları yakında tanıtılabilir
 

LG ile geliştirilen yeni 5K ekran standart haline gelecek

Yaklaşık iki ay önce uzun süredir kullanımda olan Thunderbolt ekran satışlarını durduracağını açıklayan Apple’ın bu hamlesinin ardında yeni monitör olduğu ifade ediliyor. Sürpriz bir şekilde LG ile ortaklığa giden Apple’ın kısa süre içerisinde 5K çözünürlüğünde yeni ekranla karşımıza çıkabileceği raporda yer alıyor.
Diğer taraftan MacBook Air’a -geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan MacBook’ta olduğu gibi- daha hızlı veri transferi sağlayan USB-C girişi ekleneceği ve buna bağlı şekilde kalınlığının azaltılacağı söyleniyor. 7 Eylül Çarşamba günü iPhone’un yıldız olması muhtemel etkinlikte ayrıca iOS 10, MacOS Sierra, tvOS 10 ve watchOS 3'ten oluşan yeni yazılımların da tanıtılması bekleniyor.
Ürünlerinin bazılarını 2016 yılı sona ermeden satışa çıkaracağı dile getirilen Apple'ın yeni cihazlarını -genellikle yeni iPad modellerinin tanıtıldığı- ekim ayında düzenlenecek ayrı bir organizasyonda görücüye çıkarması düşünülüyor.
Apple'ın dokunmatik OLED ekranlı yeni iMac ve MacBook'ları yakında tanıtılabilir
 
* Haberde kullanılan görseller temsilidir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim