Anlık Bildirim

Bazı yeni MacBook Pro modellerinde trackpad problemleri ortaya çıktı

Apple’ın bu yıl yenileyerek piyasaya sürdüğü MacBook Pro modellerinde bazı sorunlar rapor ediliyor. Özellikle trackpad kullanımında yazılım tabanlı bir sorun söz konusu.

Apple’ın görkemli bir etkinlikle duyurduğu ve ardından piyasaya sürdüğü yeni MacBook Pro modellerinde ilk sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bazı kullanıcılar trackpad kullanırken sorunlarla karşılaştıklarını rapor ediyor.

Yazılım Hatası

Forumlarda yer verilen şikayetlere göre üç parmakla yapılan ve aktif pencereyi ekrana getiren hareket ya gecikiyor veya hiç gerçekleşmiyor. Bu problemin özellikle alanın kenar veya köşelerine doğru kendisini gösterdiği ifade ediliyor. Hareketin gerçekleşebilmesi için mutlaka orta kısımdan sürükleme yapmak gerekiyor.

Henüz Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı için problemin nereden kaynaklandığı bilinmiyor ancak kullanıcıların bununla ilgili önemli bir tahmini var. Dokunmatik hassasiyeti olan bu yeni trackpad modüllerinde bilindiği üzere avuç engelleme teknolojisi bulunuyor. Yani yazı yazarken kazara avuç kısımları dokunduğunda görmezden geliyor. Bu teknoloji daha çok alanın kenar ve köşe kısımlarında etkili.

Kullanıcılar yazı yazarken alana inerek biraz kenardan sürükleme yapmaya çalıştıklarında bu sorunla karşılaştıklarını belirtiyor. Bu bakımdan şimdilik sorunun kaynağı avuç engelleme yani yazılımsal olarak gösteriliyor. Apple’ın konu ile ilgili bilgisinin olduğu ve bir yazılım güncellemesi hazırlandığı da gelen bilgiler arasında. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim