Anlık Bildirim

Mac bilgisayarları için Oculus Rift çok uzakta

Mac kullanıcısı iseniz ve bir Oculus Rift gözlüğünün hayalini kuruyorsanız, çok uzun bir süre beklemeniz gerekebilir. Oculus, ilk şartın güçlü grafiklere sahip bir sistem olduğunu belirtiyor.

Artık yavaş yavaş vites artırmaya başlayan sanal gerçeklik konsepti için pek çok donanım üreticisi ve yazılım geliştiricisinin çalışmaları da paralel olarak hızlanmaya başladı. Bu alana yatırım yapan oldukça fazla firma mevcut ancak bir isim var ki henüz kendisini sektörden uzak tutuyor. O da Apple.

VR uyumlu sistemler, akıllı telefonlara özel gözlükler, oyunlar, programlar gibi pek çok örnek hali hazırda piyasada mevcut ancak Apple'ın ne bir VR uygulaması, ne de bir aksesuarı bulunuyor. Kapalı kapılar ardından firmanın VR for iOS şeklinde bir aksesuar onay programı başlatmak için çalıştığı belirtiliyor ancak bu da doğrudan bir hamle sayılmıyor.

Oculus Rift'in geliştiricisi de bu noktaya parmak basıyor. Oculus Rift kaskının nihai sürümü sadece PC tarafına özgü olarak piyasaya sürülecek. Mac bilgisayarlar için de bir versiyon olup olmayacağı merak edilirken, Palmer Lucky beklenen cevabı verdi. Lucky, Apple'ın VR için uygun bir bilgisayar piyasaya sürmedikçe bunun mümkün olmayacağını açıkladı.


Apple henüz, bilgisayar sistemlerinde grafik kartını ön plana çıkarmıyor. Yüksek fiyatlı Mac Pro sistemlerinde FirePro grafik kartları kullanılsa bile, Oculus Rift standartlarına uzak kalıyor. Lucky, eğer VR uyumlu üst seviye grafik kartlarına yer verilmeye başlanırsa, Mac sistemleri için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Elbette bu açıklama Apple tarafında karşılık bulur mu bilemiyoruz ancak Apple'ın hepimizin bildiği bir özelliği var. Eğer bir teknolojinin henüz olgunlaşma döneminin geldiğine inanmıyorsa, kesinlikle ürünlerinde yer vermiyor. Geçmişte Adobe Flash yazılımının ve disket sürücülerinin başına gelenler buna bir örnek. Ayrıca NFC teknolojisi de uzun bir zaman iOS cihazlarında kendisine yer bulamamıştı.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3569 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, oculus rift ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim