Anlık Bildirim

Yeni MacBook Air modeli 7W işlemciye rağmen tatmin edici sonuçlar alıyor

7W enerji tüketen Intel işlemcisiyle MacBook Air benchmark skorlarında önceki nesilleri geride bırakmayı başardı. Şimdi asıl önemli soru gerçek hayat kullanımında bunun nasıl yansıyacağı.

Apple’ın uzun bir süre sonra yenilediği MacBook Air modeli Touch ID ve Retina ekran gibi dikkat çekici özelliklere sahip. Bununla birlikte 7W enerji tüketen bir Intel işlemci kullanılması soru işaretlerini de beraberinde getirmişti. Benchmark skorları endişelere biraz su serpti.

Yeni MacBook Air performansı nasıl?

Yeni MacBook Air modelinde Intel’in 2 çekirdekli Core i5-8210Y işlemcisine yer veriliyor. 7W enerji tüketen bu işlemci ultra ince dizüstü modelleri için geliştirildi ve uzun kullanım süreleri sağlamayı amaçlıyor. Haliyle biraz zayıf görüldüğü için de endişe yaratmıştı.

Benchmark skorları yeni MacBook Air modelinin önceki nesillere göre başarılı sonuçlar aldığını hatta belirli senaryolarda MacBook Pro modelini de geçtiğini gösteriyor. Intel’in tasarım tarafında iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Sonuçlara göre Intel Core i5-8210Y işlemcisi tek çekirdekte 4248, çok çekirdekte ise 7828 puan alıyor. Bu haliyle önceki 15W işlemci kullanan tüm MacBook Air ve MacBook modellerini geride bırakıyor. Tek çekirdek senaryolarında ise 13 inçlik TouchBar MacBook Pro modelini geçiyor. MacBook Pro elbette çok çekirdekte büyük bir fark atıyor.

Yeni MacBook Air benchmark skorlarına göre tatmin edici sonuçlar alsa da gerçek hayat kullanımındaki performansı önem taşıyor. Bunu da 7 Kasım tarihinden sonra görebileceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12142 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macbook air
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim