Anlık Bildirim

ZTE de sanal gerçeklik modasına uydu

İvmesi giderek yükselen sanal gerçeklik trendine, üreticiler öyle veya böyle bir şekilde dahil olmanın yollarını arıyor. Çinli ZTE de, akıllı telefonlara yönelik bir gözlük geliştirdi.

Tasarımı ve donanımı ile dikkat çeken AXON 7 amiral gemi modelini duyurduktan sonra, ZTE’nin piyasadaki diğer rakipleri gibi sanal gerçeklik alanına giriş yaptığını görüyoruz. ZTE VR adındaki aksesuar, Google Daydream ile uyumlu.

Google’ın mobil platformlarda akıcı ve yoğun bir sanal gerçeklik tecrübesi oluşturabilmek için hazırladığı Daydream standardı, üreticilere yol gösterme amacını taşıyor. ZTE AXON 7 amiral gemi model, Daydream ile uyumlu ilk cihazlardan birisi olmuştu.

AXON 7 modeli için geliştirilen ZTE VR, rakiplerinden farklı olarak 9 eksenli bir jiroskop barındırıyor. Bu sayede kafa takibi çok daha doğru biçimde yapılabiliyor. Ayrıca görüntü aktarımında gecikme süresi 18 milisaniye olarak hesaplanmış. Pik zamanlarda 16.7 milisaniye seviyeye çıkılabiliyor. Bu seviye, yoğun bir sanal gerçeklik tecrübesi için önem taşıyor.

Gözlük üzerinde dokunmatik bir alan, yakınlaştırma tuşları, geri tuşu, ses kontrol tekerleği yer alıyor. Telefon ile iletişim ise USB Type-C üzerinden sağlanıyor. ZTE VR, asıl olarak Daydream standartlarını temel almamış ancak Daydream ile uyumlu akıllı telefonlarla birlikte kullanılabilecek. Firma, Google ile uyumluluk konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade ediyor. Gözlüğün ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim