Anlık Bildirim

Android N ile bildirim menüsü değişiyor

Android ekosisteminin, bu yılın sonlarında karşımıza çıkacak N kod adlı yeni sürümü için bilgiler gelmeye devam ediyor. Görünüşe göre, tasarım konusunda epey bir değişiklik olacak.

Google'ın Mayıs ayı ortalarındaki I/O 2016 konferansı ile gün yüzüne çıkarmasını beklediğimiz Android N sürümü ile ilgili pek çok detay ortaya çıkmaya başladı. İlk olarak uygulama menüsünün kalkacağına dair iddialardan sonra, şimdi de bildirim menüsü gündemde.

Android N alfa sürümünü deneyen kaynakların verdiği bilgiye göre, yeni versiyonda bildirim menüsünde de bazı değişiklikler söz konusu. İlk olarak üst bildirim çubuğundaki alan biraz daha genişletilmiş ve kısayol sembolleri de alan boyunca yayılmış. Ayrıca ok tuşuna basarak artık hızlı ayar arayüzüne kolayca ulaşabiliyorsunuz.


Menüyü aşağı doğru çektiğinizde karşınıza gelen uygulama bildirim pencereleri ise biraz daha genişletilmiş ve daha fazla bilgi içeriyor. Ayrıca pencereler arasındaki çizgi de oldukça incelmiş. Kaynaklar, Android M ve Android N sürümü arasındaki menü farklarını demo şeklinde çizime dökmüş.

Bu görseller henüz alfa sürümünden olduğu için değişme ihtimali mevcut. Google, halen gerçek görsellerin aktarılmasına izin vermediği için, anlaşıldığı kadarıyla alfa sürümü ile haşır neşir olanlar çok fazla paylaşım yapma imkanı bulamıyor. Muhtemelen önümüzdeki aylarda daha çok sızıntı gündeme gelecektir.  
Android N ile bildirim menüsü değişiyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6681 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android n ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim