Anlık Bildirim

Facebook Messenger Lite global kullanıma sunuldu

Büyük boyutlu ve hantal uygulamaların Lite adı verilen kırpılmış sürümlerini daha sık görür olduk. Facebook, ana uygulamadan sonra sohbet uygulamasına da Lite sürümünü getirdi.

Yıllar içerisinde mobil uygulamaların aldığı yol gerçekten şaşırtıcı. Bir dönem 3-5MB gibi uygulama boyutları büyük gibi görünürken şimdi özellikle oyunlarda GB seviyelerini aşmış durumdayız. Uygulama boyutları arttıkça sisteme olan yükü ve veri tüketimi de artıyor. Gelişmekte olan ülke kullanıcıları için dezavantaj olan bu durumu ortadan kaldırmak için farklı çözümler ortaya çıkıyor.

Küçüldü 

Facebook Messenger uygulaması bilindiği üzere oldukça büyük boyutlara sahip. Kotalı veya yavaş interneti olan kullanıcılar için indirme konusu sıkıntı oluşturuyor. Elbette büyük bileşenlerin veri tüketimi de arttığı için kullanıcılar adeta çapraz ateş altına alınmış oluyor. Firma bunun önüne geçebilmek için bir süre önce Facebook Messenger Lite adında daha küçük boyutlara sahip, sistemi daha az yoran ve daha az veri harcayan bir uygulama geliştirmişti.

Android tarafında 55MB boyutlara sahip olan iletişim uygulaması için kolları sıvayan firma boyutları 10MB seviyesine kadar çekmeyi başardı. Geçen yıl sonunda belirli ülkelerde kullanıma sunulan Messenger Lite uygulaması bu hafta itibariyle global olarak erişime açıldı.

Orijinal Messenger uygulamasındaki metin, fotoğraf ve video gönderim özelliklerini barındıran Lite sürümü ayrıca sticker desteğine de sahip. Logo ise beyaz üzerine mavi olarak elden geçirilmiş. Bileşenlerin küçülmesi ile veri tüketiminde de tasarruf elde edileceği ifade ediliyor.

Messenger uygulaması, gelişmekte olan ülke pazarlarında kardeş uygulama WhatsApp’a karşı mücadele veriyor. Daha küçük boyutlara sahip ve daha az veri harcayan WhatsApp, haliyle daha çok tercih ediliyor. Bu bakımdan firma Messenger Lite uygulamasını geliştirme ihtiyacı hissetti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3277 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, facebook messenger lite ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim