Anlık Bildirim

Google, kullanıcıları adeta reklama boğacak

Bir süre sonra Google arama başta olmak üzere pek çok Google bileşeninde agresif bir reklam politikası başlayacak. Amaç kullanıcıları daha fazla etkileşime sokmak.

Gelirlerinin yüzde 95 civarını reklamlardan elde eden Google haliyle bu alana daha fazla yatırım yapıyor. Yeni gelişmeler kullanıcıların adeta Google reklamlarına boğulacağı yönünde.

Reklam reklam üstüne

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre mobil arama sonuçlarında ve Google uygulamasında birkaç farklı kategoride daha yeni reklam gösterimleri yapılması planlanıyor. Böylece kullanıcılara aradıkları ürünlerle ilgili daha fazla bilgi sunulacak.

İlk reklam çeşidi Keşif reklamları. Bu reklamlar kullanıcıların yaptıkları aramalara göre Google ürünlerinde karşılarına çıkacak. Ayrıca içerisinde geçiş yapılabilen 8 kartlık Galeri reklam türü de sunulacak. Bu kombinasyon sayesinde markaların kullanıcılarla daha fazla etkileşime gireceği ifade ediliyor. Bu tür reklamların yüzde 25 civarında daha fazla etkileşim ürettiği tespit edilmiş.

Diğer taraftan standart reklam türlerinin Google uygulamasındaki keşfet bölümünde ve mobil ana sayfada daha fazla görünmesi planlanıyor. Bu bileşenler milyarlarca Android ana ekranında yer aldığı için kapsamı da geniş olacak.

Bir süre önce YouTube videolarının altında alışveriş bağlantıları göstermeye başlayan Google bunu Fotoğraflar gibi diğer uygulamalarına da yaymayı planlıyor. Yani Google kullanıcıları adeta reklam bombardımanına tutulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5909 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google discovery ads ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim