Anlık Bildirim

YouTube artık insan beyni gibi öğreniyor

Kullanıcılara ilgilerine göre içerikler sunulması, platformlar için büyük önem taşıyor. Bu bakımdan, makine öğrenme diline yatırım yapılarak destek alınması önemli.

Yapay zekanın insan beyni gibi öğrenerek kendisini geliştirmesini anlatan makine öğrenme dili tabiri, büyük yatırımlar yapılan bir alan haline geldi. Sadece kurumsal değil, son kullanıcıya hitap eden konularda da, makine öğrenme dili büyük önem taşıyor. Google, bunu en iyi uygulayan firmalardan birisi.

Fotoğraflar uygulamasında, kullanıcıların fotoğraflarını yüz tanıma yaparak sıralayabilme veya girilen bir tanıma göre uygun fotoğrafları arayabilme, makine öğrenme dilinin meyveleri. Ayrıca tavsiye kısmında da bu dil sıklıkla kullanılıyor.

YouTube platformunun mobil arayüzü de, makine öğrenme dilinden faydalanmaya başladı. Artık kullanıcının ilgilerine göre daha fazla optimize edilmiş video tavsiyeleri ana ekranda olacak. Ana ekran, otomatik olarak bu ilgileri izleyecek ve sürekli kullanıcısına göre kendisini geliştirecek. YouTube, 76 dilde tavsiye özelliğini sunuyor. Her gün, ana ekranda yüz milyonlarca farklı video, kullanıcıların ilgisine göre karşımıza çıkacak.

Güncellemede ayrıca daha büyük video önizleme resimleri, yayıncıyı öne çıkaran yazı stilleri, videoya tıklandığında arka planda önbelleklemeye yardımcı olan 5 saniyelik reklam gösterimleri gibi yenilikler var. Güncelleme, bugün itibariyle dağıtıma başladı.

AppStore linki için tıklayınız 

Google Play Store linki için tıklayınız

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6784 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, youtube deep learning ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim