Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Mobilite: Asus ZenFone 2, Vodafone Smart 6, HTC One M9+, Galaxy S6 Edge Plus, 5G için belirlenen hızlar ve dahası...

Mobilite'nin yeni bölümü ekranlarınızda. Erdi Özüağ ve Mesut Çevik bu haftaki bölümde Asus ZenFone 2'nin Türkiye fiyatlandırmasını, Vodafone'un fiyat/performans sınıfı Smart 6 telefonunu, 5G'nin açıklanan hızlarını, LG G4 Pro'yu, retina taraması yapabilen yeni telefonu, HTC One M9+ ve Samsung Galaxy S6 Edge Plus gibi gündemdeki pek çok konuyu bilgi dolu ve keyifli bir sohbet eşliğinde ekranlarınıza getiriyor, iyi seyirler. 
Editörün Notu:
Asus Türkiye'den, ZenFone 2'nin fiyatlandırmasına yönelik olarak Mobilite'ye açıklama geldi. Bizzat onların cevabını aktarıyorum.
Asus Türkiye'nin açıklamasına göre,

"ZE551ML kodlu ZenFone 2 modelinin Tayvan fiyatı: 8.990 Tayvan doları ve güncel kur itibariyle 787,21TL'ye denk geliyor. Yükleme ve nakliyet gibi lojistik masraflarının yaklaşık 10 Amerikan Doları tuttuğu ve bunların üzerine %25 ÖTV, %18 KDV ile birlikte %6 Radyo vergisi eklendiğinde ZE551ML kodlu modelin Türkiye maliyeti 1.275TL'ye denk geliyor. Ayrıca ülkemizde satılan cihazların 2 sene garantili olması da, diğer ülkelerde verilen 1 yıllık garantiye kıyasla ekstra bir maliyet kalemi oluşturuyor. Bunun üzerine kanal kar marjı da eklenince ki Türkiye'de, diğer ülkelere göre bu marj daha yüksek olmasına karşın fiyatı, oluşan maliyetin altında tutmayı başardık. Amerika satış fiyatı olan 300 doları da aynı formülle çevrildiğinde, 1 yıllık garanti ile 1275TL'lik bir satış fiyatı ortaya çıkıyor. "
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim