Anlık Bildirim

Nokia akıllı hoparlör mü geliştiriyor?

Akıllı telefon pazarında yeniden yükselmeye başlayan Nokia gözünü akıllı hoparlör pazarına dikti. Firmanın yakın dönemde bir akıllı hoparlör veya aksesuarı piyasaya sürmesi bekleniyor.

Son dönemin gözde segmentlerinden birisi haline gelen akıllı hoparlörler, özellikle akıllı telefon ve ses sistemi üreticileri tarafından rağbet görüyor. Üreticiler ya kendi akıllı asistanlarını bu hoparlörlere entegre ediyor ya da Amazon Alexa veya Google Assistant gibi üçüncü taraf teknolojilere başvuruyor.

Nokia yabancı değil

Microsoft çatısı altında hayal kırıklığı yaşadıktan sonra pazardan çekilen ve HMD Global ortaklığında yeniden hayat bulan Nokia da bu segmente gözünü dikmiş durumda.

Firmanın Weibo hesabından yaptığı paylaşım yakın dönemde bir akıllı hoparlör hazırlığına işaret ediyor. GIF dosyasında Nokia X5 modelinin bir kutuya sarılması ve sonrasında kutudan müzik çalınmasını izliyoruz. Paylaşımın açıklamasında ise “Square, hard, speak” şeklinde kelimeler bu tezi destekliyor.

Asıl Nokia firmasının halen pazarda olduğu dönemde farklı hoparlör ürünlerini görme şansımız olmuştu. Mobil cihaz bölümünü Microsoft’a sattıktan sonra firma Viki adında bir dijital asistan da geliştirmişti. Bu bakımdan akıllı hoparlör segmenti Nokia için hiç de yabancı sayılmaz. Diğer taraftan akıllı telefonları için bir hoparlör aksesuarı da ihtimal dahilinde. Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim