Anlık Bildirim

Analiz : Android 5.0 öncesi Samsung Androidbook ürünler pazara sunacak

Analiz : Android 5.0 öncesi Samsung Androidbook ürünler pazara sunacak

Gelecek haftaki Google geliştirici konferansında tanıtılması ihtimali oldukça azalan Android 5.0 sürümünün yıl sonuna doğru tanıtılacağına yönelik beklentiler artmaya başladı. 

Henüz yeni sürümün ne sunacağı detaylı bilinmese de platformda çok önemli değişikliklerden birisinin olacağı tahmin ediliyor. Bugüne kadar mobil cihaz ve gömülü uygulamalara yönelik olarak ilerleyen Android, 5.0 sürümü ile birlikte masaüstü arayüzlerine ağırlık verecek.

İddialar Android 5.0 ile birlikte Android cihazların masaüstü dock'lara bağlandığında özel bir arayüz ortaya çıkacağı yönünde. Bir süredir Android işletim sistemli dizüstü Androidbook konseptinin düşünce aşamasında olduğu gündeme geliyor. Android 5.0 ile birlikte Android işletim sistemli dizüstü modelleri piyasada görmek mümkün olabilir.

KGI firması tarafından yapılan analizlere göre, Android 5.0 öncesinde Samsung elini çabuk tutarak ilk Android işletim sistemli dizüstü modelini pazara sunmayı planlıyor. İlk Android dizüstüler uygulama çalıştırma ve çözünürlük sorunları nedeniyle başarısız olmuştu. Samsung özellikle Android 5.0 sürümü ile birlikte bu sorunları aşmayı düşünüyor.

200$ seviyesinde olması beklenen Android dizüstü konseptini Samsung haricinde daha başka firmaların da benimseyeceği belirtiliyor. Modellerin pazara çıkışı ie 3-4 ayı bulacak. İlk modellerin pazara çıkışı ile Android 5.0'ın tanıtılması arasında çok kısa bir zaman dilimi olacak ve modellerdeki Android optimizasyonu da 5.0 ile birlikte tamamlanmış olacak.

Intel'in de Atom işlemcili ve Android işletim sistemli dönüştürülebilir ekranlı dizüstü modelleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu bakımdan Android dizüstü iddiaları kulağa pek de gerçeğe aykırı gelmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim