Anlık Bildirim

Chromebook'lara yeni bir bakış açısı : Chromebook Flip

Bugüne kadar ısrarlı bir şekilde standart dizüstü tasarımını koruyan Chromebook ailesi nihayet buna bir son verdi ve  360 derece dönebilir ekranıyla Chromebook Flip modelini duyurdu. Model pek çok açıdan ilkleri barındırıyor. 

Chromebook ailesinin yaygın kullanıma sunulan ilk dönebilir ekranlı modeli olmasının yanında 10.1 inçlik boyutu ile en küçüğü olma ünvanına da sahip oldu. Ayrıca dokunmatik ekranı ile birlikte isterseniz tablet olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu bakımdan Chrome OS tabletlere geldi diyebiliriz. 

Mütevazi donanım anlayışını devam ettiren modelde Rockchip 3288 yongaseti yer alıyor. 4 adet Cortex-A17 çekirdeği ve Mali-T760 grafik birimi ile birlikte Chromebook Flip orta üst seviye bir tablet performansına sahip olacak. 

10.1 inçlik IPS ekranında 1366x768 piksel çözünürlük sunan Chromebook Flip, 2GB RAM ve 16GB depolama alanına sahip. Ayrıca USB 2.0, SD kart girişi, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac şeklinde diğer özelliklere sahip. 

Google ayrıca Chrome OS 42 güncellemesi ile dokunmatik hassasiyetin artırılması, el yazısı tanıma, sanal klavye, ekrandaki görüntülerin döndürülebilmesi gibi dokunmatik ekranlara yönelik olarak önemli iyileştirmeler yapmış. 

Chromebook Flip modelinin fiyatı 250$ olarak belirlenmiş. Zaten uzun süredir Windows pazar payından ufak ufak yemeye devam eden Chromebook konsepti bu yeni model ile Microsoft'u biraz daha terletecek gibi duruyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim