Anlık Bildirim

Dragonfly Futurefön dizüstü tanımını değiştirmeyi amaçlıyor

Dragonfly Futurefön dizüstü tanımını değiştirmeyi amaçlıyor

Son yıllarda dizüstü bilgisayar segmentinde yaşanan gelişmeler oldukça dikkat çekici. Gerek donanım gerekse de tasarım anlamında yapılan önemli çalışmalarla dizüstü bilgisayar segmenti netbook, Ultrabook, tablet bilgisayar gibi pek çok kategori kazandı. IdealFuture firması ise dizüstü tanımını değiştireceğini iddia ettiği bir proje üzerinde çalışıyor. 

Dragonfly Futurefön adlı dizüstü bilgisayar tek bir ekran yerine yanyana iki ekran kullanıyor ve farklı fonksiyonlarla pek çok pozisyonda kullanım imkanı sunuyor. Cihazda her iki ekran için tek bir klavye mevcut ve bu ekranlar gerekirse görüntüyü genişletmek veya farklı işlemler gerçekleştirmek için kullanılıyor. 

Cihazın sağ taraftaki ekranı ayrılabiliyor veya dönerek klavye üzerine yatabiliyor. Klavye kıvrılabilir olduğu için cihazı katlayarak bu dönen ekran sayesinde bir tablet gibi kullanmanız da mümkün. Ayrıca ekranı çıkararak ayrı bir tablet olarak kullanmanız da mümkün. Bu açıdan cihaza bir de ekran kalemi eklenmiş. 

Cihazda 7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte iki Super AMOLED ekran yer alıyor. İki ekran birleşince ortaya yanlamasına 12 inçlik bir çalışma alanı ortaya çıkıyor. Sabit ekran ve klavyenin yer aldığı ana bölümde x86 tabanlı bir işlemci, 4GB RAM, 128GB depolama kapasitesi, ön/arka kamera, SD kart yuvası ve büyük bir batarya yer alıyor. 

Çıkarılabilen Slingshot adlı ekranda ise muhtemelen ARM tabanlı çok çekirdekli bir işlemci, 4GB RAM, 128GB depolama kapasitesi, SD kart girişi, 3200mAh gücünde batarya, ön/arka kamera yer alıyor. Her iki ekranda safir cam koruma ve LTE desteği mevcut. Ayrıca ana ünitede bir Bluetooth kulaklık ve touchpad entegre olarak yer alıyor. 

Projede Windows veya Android işletim sistemli iki versiyon mevcut. Bu versiyonlarda çıkarılabilir ekranlar Windows veya Android işletim sistemi taşıyor. Üçüncü bir versiyon var ki ana ünitede Windows işletim sistemi çıkarılabilir ekranda ise Android işletim sistemi bulunuyor ve bu versiyon Win-Droid olarak adlandırılıyor. Kullanıcılar böylece hem Windows hem de Android işletim sistemini birarada kullanabiliyor. 

Konsepti ile birkaç yıl sonrasından gelmiş gibi duran Dragonfly Futurefön, Indiegogo üzerinde ihtiyacı olan bağış miktarnı neredeyse elliye katlamış durumda. 300$ bağış karşılığında Windows veya Android'li versiyon, 400$ bağış karşılığında Win-Droid versiyon yılın ortalarına doğru dağıtıma başlayacak. Cihazın perakende fiyatı ise 700$'dan başlayacak. 

Dragonfly Futurefön eğer satışa sunulursa dizüstü pazarında en dikkat çekici ürünlerden biri olacaktır. Topluluk bağış platformlarında genelde projeler neticeye ulaşıyor ve umarız Dragonfly Futurefön herhangi bir problem sonucu iptal edilmez.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim