Anlık Bildirim

El Capitan betasından yeni ipuçları: 4K 21.5 iMac, Apple TV için Bluetooth kumanda

Apple'ın geçtiğimiz WWDC kapsamında görücüye çıkarttığı yeni nesil işletim sistemi El Capitan, bildiğiniz üzere beta sürümleriyle gelişimine devam ediyor. Yeni işletim sisteminin kodları ise gelecek Apple ürünleri hakkında önemli ipuçları veriyor.
Bu doğrultuda ortaya çıkan ilk gelişme iMac tarafından geliyor. El Capitan kodlarında ortaya çıkan 4096 x 2304 Retina çözünürlük değeri, 27-inç 5K iMac göz önüne alındığı zaman 4K ekranlı bir 21.5-inç iMac modeline işaret ediyor. Hali hazırda satılan 21.5-inç iMac modellerinin Full HD yani 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunduğu düşünülürse, gelecek dönem için 4K 21.5-inç iMac olası görünüyor. Beta kodlarında ayrıca 4K çözünürlüğünü destekler nitelikte yeni Intel Broadwell Iris ile AMD Radeon R9 grafik birimleri de (M380, M390, M395 and M395X) yer alıyor. 
Yeni El Capitan sürümünün ortaya çıkardığı diğer bir gelişme ise kodlar içerisinde "AppleBluetoothRemote.text" isimli bir "kumada" odaklı dosyanın bulunuyor olması. Bünyesinde özel bir Bluetooth çipnin yer aldığı, cihazlarla kızılötesi sensör ile bağlantı kuracağı ve çoklu dokunmatik destekli bir trackpad taşıyacağı belirtilen kumada, ses desteğiyle Siri iletişimi de kurabilecek ve yüksek ihtimalle daha önce de bazı bilgileri gelen yeni Apple TV ile beraber satışa sunulacak. Kumandanın bütün Mac ailesi ile çalışma gibi bir teknik altyapısı ve ihtimali de bulunuyor.
 
El Capitan betasından yeni ipuçları: 4K 21.5 iMac, Apple TV için Bluetooth kumanda
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim