Anlık Bildirim

MSI'ın başarısı diğer üreticileri de "oyun dizüstü bilgisayarı" pazarına yöneltiyor

MSI'ın başarısı diğer üreticileri de 'oyun dizüstü bilgisayarı' pazarına yöneltiyor
Dizüstü bilgisayar dünyasında dikkat çekmek isteyen üreticilerin arayışları devam ediyor. Uzakdoğu merkezli endüstriyel kaynaklara göre, MSI'ın stratejisi diğer üreticilere de örnek olacak gibi. Uzunca bir süredir dizüstü bilgisayar pazarında olan MSI, henüz ultrabook'ların piyasada olmadığı dönemde ultra-thin serisi çok ince ve hafif bilgisayarlar ile adından söz ettirmiş ayrıca AMD'nin Sempron işlemci ailesinin kullanan mobilitesi yüksek modeller ile hem dünyada hem de ülkemizde adından söz ettirmeyi başarmıştı.
Artan rekabet koşulları çerçevesinde dizüstüb bilgisayar stratejisini gözden geçiren firma, son birkaç yıldır tüm konsantrasyonunu oyun odaklı modellere vermiş ve kısa sürede bu alanda dünyanın en büyük üreticilerinden biri olarak önemli bir başarı elde etmişti. Birkaç gündür teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden GT80 Titan isimli yeni dizüstü bilgisayar modeliyle, dünyanın ilk mekanik klavyeli mobil oyun sistemini sunmaya hazırlanan MSI, elde ettiği bu başarı ile pazarın diğer oyuncularının dikkatini çekiyor. Digitimes'ın haberine göre, MSI'ın sürekli büyüme eğiliminde olan yüksek donanım ve görece uygun fiyatlı üst seviye dizüstü bilgisayar stratejisi Asus, Lenovo ve Acer'ı da bu alana doğru hızla çekiyor.
Republic of Gamers serisi ile zaten oyun dünyasında saygın bir yere sahip olan Asus, yüksek malzeme kalitesi ve tasarımsal detaylara yer verdiği ROG dizüstü bilgisayar ailesine, doğrudan doğruya MSI'ı rakip alarak hazırladığı G55 ve G56 gibi yeni modelleri dahil etmişti. Bir başka Tayvan merkezli üretici olan Acer da, Aspire V Nitro serisi ile MSI'dan yolundan giderek farklılaşmak istiyor. Son dönemde daha çok Chromebook modelleriyle gündeme gelen Acer, 15.6-inç ve 17.3-inç modelleri ile oyuncuları cezbetmek istiyor. Yeni modellerinden Full HD çözünürlükte IPS panel kullanan Acer, donanım olarak 4. nesil Haswell işlemciler ve Nvidia'nın GeForce GTX 860M GPU'sunu tercih etmiş. Daha sonra çıkacak modellerinde Acer'ın, daha performanslı GPU'lar kullanacağı da ifade ediliyor.
Bu alanda atılım gerçekleştirmek isteyen bir başka üreticisi ise, PC dünyasının bir numarası olan Lenovo. Aslına bakılırsa oyuncular için her daim seçenekler sunan Lenovo, yine de tam anlamıyla bu alana yoğunlaşmamıştı. IFA 2014'te anons ettiği IdeaPad Y70 ile kullanıcılarına 3200 x 1800 piksele kadar farklı ekran çözünürlükleri ile kişiselleştirebilecekleri şık tasarımlı yeni oyun dizüstüsü sunan Lenovo, donanım tarafında ise Intel Core i7-4710HQ, ayrıca 16GB RAM ve ekran kartı tarafında ise GeForce GTX 860M ile karşımıza çıkıyor. Acer da olduğu gibi Lenovo'nun da gelecekte daha güçlü grafik işlem birimlerini kullanması son derece muhtemel zira bu donanım ile kaslı oyun sistemleri sıfatı tam anlamıyla karşılık bulamıyor.
Özellikle Chromebook'lar sonrasında giriş seviyesinde iyice düşen ortalama satış fiyatları, üreticileri özelleştirilmiş sistemlere daha fazla sevk ediyor çünkü kar marjı diğer kategorilere göre daha çekici görünüyor. Ancak MSI'ın başarı hikayesinin yakalanabilmesi için firmaların daha fazla donanımsal seçenek sunması gerekiyor. MSI'ın ürün gamında bugün tamamiyle AMD donanımlardan oluşan sistemlerden, Intel'in Core i7-4930 mobil ekstrem işlemcisine kadar oldukça geniş bir yelpazede donanısaml alternatif, SteelSeries ve Cherry işbirliği ile özelleştirilmiş klavye ile SSD RAID gibi imkanlar, farklı fiyat aralıklarında kullanıcılara sunuluyor. Öyle görünüyor ki, oyuncuların özlemle aradığı farklı mobil oyun sistemlerini daha fazla göreceğiz, yakın zamanda Alienware tarafından anons edilen şirketin en ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı M13 ve bu sistem için geliştirilen mobil grafik hızlandırıcı istasyonu da pazardaki rekabet ve buna bağlı yenilik arayışlarının sonucu olarak değerlendirilebilir. 
 
 
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1286 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, msi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim