Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Monster Tulpar T5 v4.1 GTX970m inceleme videosu "Oyun canavarı test masamızda"

 
Teknik özellikler:
Intel® Core™ i7-4710HQ 4-Cores; 6MB L3; 2.50GHz > 3.50GHz; 47W; 22nm
Intel® HM87 Express Chipset
3GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX970M 192-Bit DX11.2
15.6" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran
2x Sata, 2x M2Sata, 2x DDR3 Slotu
Arkadan Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q) + Ayrık Numerik Tuşlu Klavye Yapısı
Kaydırma ve Çoklu Hareket Algılama Özellikli Touchpad
HD Kamera
Intel® Dual Band Wireless-AC 7265 802.11ac, Dual Band 2x2 Wi-Fi + Bluetooth 4.0
SOUND BLASTER® X-FI™ MB3 + Stereo ONKYO Hoparlör
385 (W) x 271 (D) x 25 (H) mm / 2,5Kg
Video metni: 
Merhaba ben Mesut Çevik, bu videomuzda Monster’ın Tulpar V4 model isimli dizüstü bilgisayarını inceleyeceğiz.
Ülkemizde oyuncu dizüstü bilgisayarı dendiğinde akla ilk gelen firmalardan olan Monster’ın GTX970M ile güçlendirilen yeni Tulpar V4 serisi, donanımına nazaran ince hatlara sahip alüminyum kasa, mat full HD ekran, arkadan aydınlatmalı klavye, bellek, ram ve sabit disk gibi bileşenlere hızlı erişilebilen yapısıyla dikkat çekiyor.
Monster gibi yerel bilgisayar markalarında da metal alaşımlı malzeme kalitesi bu denli yüksek kasalar görebiliyor olmak sevindirici.

15,6” bir ekrana sahip olmasına rağmen kalın çerçeveleri nedeniyle büyük hatlara sahip olan bilgisayarda, Onkyo üretimi hoparlörler kullanıcıya bakacak şekilde konumlandırılmış. Hoparlörlerin ses çıkış kalitesi ortalama düzeyde.

Arkadan aydınlatmaya ve ayrı bir numarik tuş takımına sahip olan klavye alçak yapılı olmasına rağmen tuş geri beslemesi yeterli düzeyde. WASD butonlarının kırmızı oklarla süslenmesi ise oyuncu dizüstü bilgisayarı temasını güçlendirmiş.

Parmak izi entegreli touchpad geniş ve kullanması kolay fakat sağ ve sol fare tuşları çok içeri gidiyorlar ve bu da deneyimi kötü etkiliyor.

Geniş bilek boşluklarına sahip olan kasada durum ledleri kullanıcıya bakacak şekilde sol ön köşeye konumlandnrılmış.
Sağ köşede analog-dijital ses giriş çıkışları, kart okuyucular, usn portları ve ethernet girişi yer alıyor. Dizüstü üzerinde optik sürücü bulunmamakta.
Sol tarafta display port yuvaları, HDMI çıkışı ve 1 adet usb 3.0 portuna yer verilmiş. Buradaki geniş hava boşluğu ise sıcak havanın dışarı atılması için kullanılıyor.

Arka tarafta da yine geniş bir hava çıkış kanalı yer almakta. Güç girişi ve esata portunun arkada bulunması ise kullanımı kolaylaştıran detaylar.

Clevo üretimi kasada herhangi bir bileşene ulaşmak için alt kapağı tamamen çıkartmanız gerekmekte. Cihazda işlemci ve GPU anakarta tümleşik olarak konumlandırılmış daha sonra değiştirilemiyor. 

Batarya her ne kadar dahili olsa da ufak bir soketle anakarta tutunuyor ve değiştirilmesi gerektiği durumlarda rahatlıkla yenisini takmak mümkün. 

Anakart üzerinde 2 tane m2, 2 tane sata, 2 tane de bellek slotuna yer verilmiş. Bize gönderilen modelde 120GB Kingston Msata SSD’e WD’nin Black serisi 750GB’lık mekanik diski eşlik ediyor.

Oyun makinesi olduğu için ilk olarak oyunlarla performansını test edeceğimiz Monster Tulpar T5’de Shadow of Mordor’u Full HD çözünürlük ve bütük detay ayarları en üst düzeye getirilmiş şekilde 50 kare/sn üzerinde kare gösterim oranıyla oynayabildik.

En kalabalık dövüş sahnelerinde bile dizüstü bilgisayarın taviz vermemesi oyun zevkinin sürekli üst seviyede kalmasını sağlıyor. Açıkçası bu oyunun 970m için kolay lokma olduğu söylenebilir.
Monster Tulpar T5 v4.1 GTX970m inceleme videosu 'Oyun canavarı test masamızda'
 
Üst seviye grafiklerle bezeli bir başka oyun Watchdogs’a geçtiğimizde ise yine detayları üst seviyeye alarak yaptığımız testlerde özellikle yükleme ekranlarında FPS düşüşleri yaşasak da genelde akıcı bir deneyim elde edilebiliyor.

Hızla giden araba sahneleri, çarpışmalar ve patlamalar makinenin hızını kesmiyor. Üst düzey grafik ayarların bu oyunun çok güzel göründüğünü de söylemek gerek.
 
Monster Tulpar T5 v4.1 GTX970m inceleme videosu 'Oyun canavarı test masamızda'

Nvidia kartlarla arası iyi olan bir oyun Metro 2033’de de en üst düzey detay seviyesinde Monster hıçkırmadan oyun deneyimi sunabiliyor. 970M gerçekten güçlü bir GPU, Intel Corei i7 4710HQ işlemci ve 8GB sistem belleğiyle bir çok zorlu görevin altından kolaylıkla kalkabileceğini söyleyebiliriz.

Taşınabilir bilgisayarların bu denli yüksek performansa ulaşmış olmaları sevindirici.
Monster Tulpar T5 v4.1 GTX970m inceleme videosu 'Oyun canavarı test masamızda'
 
Cinebench test sonuçlarını da kendi bilgisayarınız ile karşılaştırarak dizüstü bilgisayarın render performansı hakkında bir ön fikir sahibi olabilirsiniz.
WEB gezintisi ve Ofis kullanımında 3,5 saat batarya süresi veren bilgisayarda GPU’nun tam güçte çalışabilmesi için güç adaptörünün takılı olması gerekiyor.

2,5KG ağırlığı ile taşımak isteyen kullanıcıları da üzmeyecek olan Tulpar’ın adaptörünün büyük ve ağır oluşu ise kaçınılmaz son oluyor. Güçlü donanım beraberinde yüksek enerji ihtiyacını getiriyor.

Isınma konusunda ise Tulpar T5 v4 sorunsuz bir kasaya sahip. Soğutma sistemi bir oyuncu bilgisayarına nazaran işini sessiz ve iyi bir şekilde görebiliyor. Alüminyum kasa soğumaya yardım ederken, elinizle değdiğiniz noktalarda ise rahatsız edici bir sıcaklık hissetmiyorsunuz.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim